Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

gehoord; op de maat daarvan begonnen de ba vaderen te dansen.

Het was als een droom. Zij lagen daar op de sofa's niet hunne geurige sigaren, welbehaaglijk te dampen en de fraai uitgedoste danseressen zweefden over den marmeren vloer als feeën. Van een paar bedienden, welke met korven vol bloemen binnen waren gekomen, namen zij onder het dansen de bloemen aan en strooiden ze over den grond tot voor de voeten der gasten.

Het is als de nTJuizend en één nacht! ' riep Witsen verrukt uit.

— Zij weten hier te leven, mompelde Dubois, dat is vast.

1'rinsloo en Coetzee zeiden niets; zij keken slechts en bewonderden.

loen de dans uit was, bogen de danseressen en verdwenen, en andermaal kwam de slangenbezweerder binnen. Thans had hij om zijn middel en zijn hals andere slangen gewonden, volgens Nalla waren het lansslangen, tot de gevaarlijkste soorten behoorend , terwijl hij om de polsen kleine koraal-adders droeg.

Hij begon met zijne slangen op den grond te lokken en ze stijf en bewegingloos te laten liggen. Daarop vestigde de goochelaar zijne zwarte oogen op een jongen, die vuur aan de heeren moest geven, als hun sigaar uit was. De jongen sliep in een oogwenk.

— Let nu op, zei Nalla, die jongen zou, als de goochelaar het hem vroeg, zonder vergunning van mij of mijn vader geen vin verroeren.

Sluiten