Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

183

„Dat kan ik niet helpen," was het antwoord. „Als schoolborden gebruikt worden voor schietschijven, wordt het tijd paal en perk te stellen aan de aardigheid van jongens om pistolen mee te brengen en die af te schieten waar en wanneer zij maar willen."

Bassett had zijn avondeten, bestaande uit een glas melk en een dikke boterham, haastig naar binnen gewerkt en was nu met veel geraas aan het cricketen in de kleedkamer. Hij gebruikte daar voor een tennisbal, drie paraplu's, die hij tegen den muur had gezet en die een wicket*) moesten voorstellen en een wandelstok voor bat**) en had als regel aangenomen, dat hij, die den speler uitkreeg, hetzij door den wicket te raken, hetzij door den teruggeslagen bal te vangen of de wicket om te gooien, terwijl de batsmanf) een rwn+f) maakte, een beurt met de bat zou krijgen. Het was een spel, waar alles in kon gebeuren, voor een energiek jong mensch als „het Juweel" en hij speelde met hart en ziel. Hij had juist over den grond gerold in een wilde jacht naar den bal, toen hij, overeind komende, door Richards bij een knoop van zijn jas gegrepen en in een hoek geduwd werd en deze hem met een grijns toevoegde: „Nu, je zult er van langs krijgen 1"

„Waarom?"

„O, dat weet je heel goed; omdat je het pistool in Keller's lokaal hebt afgeschoten. Hij heeft den kogel gevonden. Ik heb er daareven Dickson over hooren praten meteen van de jongens

•) Hekje.

••) Slaglat.

f) Slagman.

tt) Ren.

Sluiten