Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Ken millioen loten tegen een Drachxna per lot. Ook zijn er loten van vier Drachma, welke recht geven op alle vier trekkingen, terwijl die van één Drachma alleen voor éene trekking gelden.

De prijzen, duizend in getal, bestaan in:

één van honderd duizend Drachma

)> vijf en twintig duizend „

cen » tien duizend „

^rie » vijf duizend „

v'jf » duizend „

vierhonderd elf van honderd

vijfhonderd acht en zeventig van vijftig „

\ an de millioen Drachma is dus tweehonderd vijf en twintig duizend Drachma aan prijzen bestemd. Kr schiet alzoo een fatsoenlijk winstje over voor den Staat. Ken gedeelte is bestemd voor de oorlogsvloot, om nieuwe schepen te bouwen, het andere gedeelte voor onderhoud van de antiquiteiten.

Op de loten staat dan ook de afbeelding van het Parthenon, aan welks voet men de zee ziet met vijf oorlogsschepen, net als bewaken die het gebouw. Ik heb er mij vaak over verwonderd, dat ze op zoo n manier aan geld zien te komen. Konden ze niet evengoed entree heffen van de verschillende bezienswaardigheden! Dat behoefde nu niet zoo'n groot bedrag te zijn, want vele kleintjes maken één groote, doch de massa's toeristen, die zoo jaarlijks Athene komen bezoeken, zullen toch waarlijk om een billijk entree niet van die zoo beroemde plaatsen vandaan blijven.

Sluiten