Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

+ Acetum Rhinacanthi. Rhinacanthusazij n.

Macereer

tien deelen Rhinacanthuswortel, tot poeder (A^s)

gebracht, 10

met een mengsel van

negentig deelen Verdund Azijnzuur 90

en

tien deelen Spiritus 10

onder herhaald schudden gedurende 5 dagen; coleer, pers uit, en filtreer.

Gele vloeistof.

Buiten invloed van het licht te bewaren.

+ Acetum Scillae.

Scil la-Azijn.

Zeeajuinazijn.

Macereer

tien deelen Scillabol, fijngesneden, 10

met een mengsel van

negentig deelen Verdund Azijnzuur 90

en

tien deelen Spiritus 10

onder herhaald schudden gedurende 5 dagen; coleer, pers zacht uit, laat bezinken, en filtreer.

Heldere, lichtgele vloeistof, die eerst zuur en daarna bitter smaakt.

Wordt 1 cM? Scilla-azijn uitgedampt en de verdampingsrest met zoutzuur op een waterbad verwarmd, dan wordt het vocht rood.

Buiten invloed van het licht te bewaren.

Sluiten