Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

van 5 G. Oplossing van Ferriacetaat met Aethylacetaat, 2 cM? zoutzuur en 23 cM? water, 2 G. kaliumiodide, en titreer na 1 uur met Yio N. natriumthiosulfaat. Hiervan moet ter ontkleuring minstens 33,2 cM? vereischt worden.

+ Tinctura acida aromatica.

Zure aromatische Tinctuur.

Te bereiden uit

vijf deelen Kaneel, tot poeder (B10) gebracht, 5 vijf deelen Gemberwortel, tot poeder (B10) gebracht 5

en een bekoeld mengsel van

negentig deelen Verdunden Spiritus 90

en

tien deelen Zwavelzuur 10

Bruinroode, zuur en aromatisch smakende vloeistof. Soortelijk gewicht 0,943 — 0,952.

+ Tinctura Aconiti. F. I. Aconitumtinctuur.

Aconiti Tinctura.

Bevochtig

tien deelen Aconitumknollen, tot poeder (B30) gebracht, 10

met

vier deelen Verdunden Spiritus 4

Kneed het mengsel zorgvuldig, en macereer het gedurende 12 uur in een gesloten vat. Breng de massa bij gedeelten in een parcolator, telkens zacht aandrukkend, en overgiet haar met zooveel verdunden spiritus, dat de vloeistof begint af te loo-

Sluiten