is toegevoegd aan uw favorieten.

De vogels van Guyana (Suriname, Cayenne en Demerara)

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

nogal groot exemplaar 65 gram bedraagt. Een Smousvogel van 11 o gram vliegt dus met een bijna gelijk gewicht aan vederen en ei door de lucht. Onwillekeurig komt dan ook bij iemand de gedachte op: theoretisch onmogelijk, praktisch echter wel.

Evenals de Kleine, leggen ook de G. A. hunne eieren met een tusschenverloop van een of meer dagen; de kuikens zien er even leelijk uit.

Volgens Schomburgk zouden Anies een buitengewoon taai leven bezitten en een individu met geheel opengereten buik en uithangende ingewanden nog bij machte zijn zich voort te

Kop, lichaam en ei van Crofophaga major; het ei is buitengewoon groot in verhouding tot het lichaam.

bewegen. Hierbij kan ik nog voegen, dat ze tevens in staat zijn verscheidene dagen lang, honger en dorst te verduren zonder merkbaar nadeelige gevolgen.

Volgens sommige natuurkundigen zouden Anies zich, behalve met insecten, ook met aas voeden. Dit betwijfel ik evenwel ten zeerste. Wel heb ik met eigen oogen meermalen in den omtrek van een kreng Anies zien rondvliegen en insecten oppikken, maar het karkas zelf lieten ze onaangeroerd liggen.

C. sulcirostris, Swains. = C. rugirostra?, tab. m Schomb. Reis.

Ad. Ongeveer als C. ani, doch de snavel met drie of vier lijnen parallel met de culmen, alsmede enkele rechte lijnen aan den ondersnavel. Geogr. liist. Van af Texas tot Peru en Eng. Guiana.