Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

89. Speksaus.

Men snijdt liet spek in dobbelsteentjes en laat deze flink braden. Hierbij voegt men een lepel meel en laat dit wat bruin worden. Dan roert men liet met kokend water aan, doet er een scheutje azijn en het noodige zout bij en laat dit alles even doorkoken.

90. Uiensaus.

Men snijdt de uien fijn en laat ze met boter, vet of olie bruin worden; dan voegt men wat water, peper, zout en een scheutje azijn bij en bindt ze met bloem.

91. Peterseliesaus.

Men zet wat water met soepvet, zout, peper en mosterd in de pan en bindt dat met bloem. De peterselie wordt fijn gehakt en later er door geroerd.

92. Mosterdsaus.

Men laat een weinig boter met een lepel meel al roerende bruin worden, daarin doet men wat water, zout en peper. Als ze gaar is, roert men een lepel mosterd er door.

9.3. Bloemkool- oi- melksaus.

Men zet melk, een weinig boter, zout en nootmuskaat op een zacht vuur te koken en bindt deze saus met bloem. Desverkiezend kan men er een ei doorroeren.

Sluiten