Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VERDERE KINDERVERZORGING.

Is uw kindje — we zeiden het reeds eerder

/4Nlp — gezond is, niet nat is, geregeld gevoed wordt en toch schreeuwt; laat het dan schreeuwen ; het beproeft dan uw wil; wees dan verstandig en dan leert ge zoo uw kind orde en berusting.

Heeft het buikpijn, geeft het dan op het buikje omslagen van warme flanellen doeken. Dat geeft verlichting.

Het komt ook voor, dat uw kindje spruw in het mondje krijgt, wat ge kunt herkennen aan witte vlekjes op het tongetje en op de lipjes. Vaak ligt dan de oorzaak in het niet schoonhouden van het mondje of aan een fopspeen, suikerdotje of sobber, die nooit geheel zuiver zijn te houden. Mocht uw kindje spruw krijgen, ga dan voor 5 cent Borax halen bij een drogist, apotheker of dokter, en doe in een half glas water zooveel als in een klein lepeltje gaat, plat gestreken. Doop in die oplossing een zuiver stukje linnen en wasch dan het mondje geregeld 's daags uit, telkens als het kind gedronken heeft. Binnen een paar dagen is dan de spruw verdwenen.

Wanneer uw kindje 't zuur heeft is dat ook een bewijs dat het met de spijsvertering niet in orde is, en is het raadzaam indien het van blijvenden aard is, geneeskundigen raad te vragen.

Sluiten