is toegevoegd aan uw favorieten.

Handboek over het alcoolisme voor lager en middelbaar onderwijs

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

I. — Tabel door Dr Meinert opgesteld

PLANTENRIJK DIERENRIJK

0_TTr,T,1.T Water Eiwit- t7 .

SPIJZEN. Vet %

°/o stof °lo

Mager rundvleesch 75,9 21,9 0,9

Half vet rundvleesch .... 72,0 17,5 10,0

Kalfsvleesch 72,3 18,9 7,4

Half vet schapevleeseh . . . 72,9 14,5 9,0

l Mager schapevleesch .... 73,6 20,6 2,8

1 Mager varkensvleesch .... 72,5 19,8 6,7

1 Half vet varkensvleesch . . . 60,0 12,3 26,2

Kiekenvleesch 70,0 23,3 3,1

( Pekelharing 47,1 18,9 16,6

I Stokvisch 18,6 77,9 0,3

Gerookt inlandsch spek . . . 10,7 2,6 77,8

Gezouten Amerikaansch spek . 9,1 6,7 75,7

Eieren 74,7 13,1 10,4

Koemelk 87,5 4,0 3,5

Boter 10,0 — 85,0

; Vette kaas 39,0 32,9 25,00

I Droge erwten 14,3 22,5 2,5

Versche, gepeulde erwten . . 12,0 21,1 0,8

Witte boonen 14,5 24,5 —

Aardappelen 75,0 2,0 0,3

1 Tarwebrood (1° kwaliteit) . . 38,5 6,8 0,7

1 Roggebrood 44,0 6,0 0,5

j Wortelen 85,9 1,3 0,2

\ Rapen 92,1 1,2 0,1

Knolselderij 84,0 1,5 0,4

Asperges 93,3 1,9 0,2

Bloemkool 90,1 2,3 0,9

Roode kool 90,0 1,8 0,2

I Kropsalade 94,3 1,4 0,3

1 Spinazie 91,7 2,0 0,3