Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

lil. Jean de Sarreruck, Seigneur de Parquy, de Daunay-le-Chastel, du Pascht, de Laschy et d' Estrelles, was eerst Kannunik van Verdun en van Chalons en werd in 1404 bisschop van Verdun, welk bisdom hij in 1420 tegen dat van Chalons verruilde. Hij overleed in 1438.

IV. Robert III de Rouvres was van 1422 tot 1433 bisschop van Seez.

V. Jean VI de St. Michel was van 1426 tot 1438 bisschop van Orleans.

VI. Jean II, Duc d'alenfon, Pair de France, comte de Perche, vicomte de Beaumont, Seigneur de la Flêche, de Pouencé, de Chateaugontier, de Fougères, de la Guerche, de Verneuil, de St. Christophe, de St. Blanjay et de Niort, surnommé Le Bon, stamt af van Pierre, den derden zoon van Charles van Valois, den broeder van koning Philippe VI. Zijn vader werd in 1414 tot Duc en Pair de France verheven.

Geboren in 1409, verrichtte hij zijn eerste krijgsbedrijven bij Verneuil (1424), alwaar hij gevangen genomen werd. In 1427 bevrijd, vertegenwoordigde hij den hertog van Bourgondiü bij de kroning, alwaar hij den koning tot ridder sloeg. Later was hij nog ridder in de orde van het Gulden Vlies. Tot 1440 streed hij tegen de Engelschen.

Tot twee keer toe is hij wegens verraad ter dood veroordeeld; eens in 1458 en eens in 1474. Geen dezer beide vonnissen werd voltrokken.

Hij overleed in 1476.

VII. Charles I, (later duc) de Bourbon et d'Auvergne, Comte le Clermont, de Forès et de 1'Isle-Jourdain, Seigneur de Beaujollais, de Dombes et du pays de Combrailles; Pair et Chambrier de France , Gouverneur de Languedoc, stamt af van Robert de Bourbon, zesde zoon van koning Louis IX.

Sluiten