Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

afspeelt in een Poolstreek, en omdat de communistische slavenhandelaars uit de 20ste eeuw hun beambten van alle technisch geperfectionneerde middelen kunnen voorzien om hun duivelsch werk te verrichten: goed gedresseerde politiehonden, telefoon, radio, en ver-dragende geweren. Men belooft bovendien aan ieder, die er in geslaagd is een voortvluchtige dood of leven te vangen, een groote hoeveelheid brood als belooning. En het brood is zijn gewicht aan goud waard in die streken!

Jammer genoeg is er geen BeecherStowe meer om ons al het afgrijselijke van het schouwspel voor oogen te stellen.

Zekere voorname vertegenwoordigers van hetgeen men de intellectueele elite noemt, zijn het ongetwijfeld eens met de Communistische slavenhandelaars, daar zij zich blijkbaar niet schamen de organisaties, die dezen laatslen ten dienste staan, te verdedigen en in bescherming te nemen. (Nansen, Einstein).

Het Duivelseiland is het laatste en het meest afschuwelijke station op den lijdensweg der geloovigen in Bolchewistisch Rusland. Zelden ontsnapt er iemand. De martelaren vinden er de eeuwige rust; maar de zg. beschaafde wereld laadt een onuitwischbare schande op zich door onbewogen toeschouwster te blijven bij hun marteling of zelfs door

Sluiten