is toegevoegd aan uw favorieten.

Kabinet van mode en smaak

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

De halsdoek is van linnen; de piece wit. De pierrot is van geftreept wit, en hemelsblaauw. De rok insgelijks. De fchoenen zijn rooze koleur met witte hielen.

De bonnet a la lever de junon van hemelsblaauw, is ook in gebruik, met linten van eene bleekgeele koleur en drie rijen witte paerlen. Deeze bonnets draagt men ver op het voorhoofd, en geeft eenigzints de houding van vergenoegdheid, die aan een jong getrouwde vrouw zeer wel ftaat.

De halsdoek is van linnen , opftaande tot aan de ooren. De pierrot is van geele zijde, met een fleep, geborduurd met hemelsblaauwe linten. De Piéce wit. De echelle van hemelsblaauw lint. De rok is van bleek' geele zijde met een fleep, beneden met een breed hemelsblaauw lint geborduurd. De fchoenen zijn geel. Zie Plaat VI. Fig. 2. <Lf)

(J) Bonnet au lever de Junon , de fatin bleu-ciel , orné de rubans queué de ferin , & de trois rangs de perles blanches. Ce bonnet fe porte trésavancé fur le front, & donne un petit air.de fatisfaétion, qui lied très-bien k une jeune mariée.

Fichu de linon, montant jufqu'aux oreilles.

Pierrot de fatin queue de ferin , garni de rubans bleu ciel. —■ Pièc'e blanche. — Echelle de ruban bleu • ciel.

Jupe de fatin queue de ferin, garnie , par le bas, d'un large ruban bleu-dei.

Souliers paille.

O 3 TOO-