Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

26

STADRECHT

ID.i.T.

EED

van de Schepenen.

Wy belooven en zweer en, dat wij Stads eere , rechten en privilegiën bewaaren en voorftaan zullen. Dat wy een iegelyk, zonder aanzien van perfoonen goed en onvertoogen recht zullen wedervaaren laaten. Dat wy ook van alle zaaken, voor ons, als Schepenen voorvallende, oprechtelyk relateeren zullen. Dat wy zaaken, Secretesfe vereifchende, fecreet zullen houden, daar van tot fchade en nadeel van de Stad met zullen melden, nu, noch immermeer, tot wat ftaat wy hier namaals ook zouden mogen komen.

Dat wy alle misdaaden, tot onze kennis komende, ter Ver gatier inge van Schepenen en Raaden zullen voorft ellen, en in V algemeen Stads beste, naar onze meefte vermogens zullen bevorderen, en dat wij dit alles niet zullen laaten om lief, noch om leed, noch om maagfchap, noch om zwagerfchap , noch om giften, noch om gaven, om angst of vree» fe, noch om e eniger lei andere oorzaake..

EED van de Raaden.

Wy belooven en zweer en, dat wy Stads eere, rechten en privilegiën bewaaren en voorftaan zullen. Dat wij een1 iegelijk, zonder aanzien van perfoonen goed en onvertoogen recht zullen wedervaaren laaten. Dat wy zaaken, Secretesfe vereifchende, fecreet zullen houden, daar van tot fchade en

na-

Sluiten