ADVERTENTIE Aandelen DA.F. vormen een prachtige belegging van uw spaargelden. Goed om niec te beginnen: het beste om mee door tc gaan! ÉllS: Dutch Internationals Fund Tussentijdse berichten op aanvraag. Postbus 853,' Amsterdam.
De tijd : dagblad voor Nederland
- 22-04-1970
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrechtelijk beschermd. Op dit object rust auteursrecht.
- Krantentitel
- De tijd : dagblad voor Nederland
- Datum
- 22-04-1970
- Editie
- Dag
- Uitgever
- N.V. Drukkerij De Tijd
- Plaats van uitgave
- Amsterdam
- PPN
- 842127143
- Verschijningsperiode
- 1965-1974
- Periode gedigitaliseerd
- 1965-1974
- Verspreidingsgebied
- Landelijk
- Herkomst
- Koninklijke Bibliotheek C 236
- Nummer
- 40530
- Jaargang
- 125
- Toegevoegd in Delpher
- 20-11-2013
Advertentie
Advertentie
MWF.nTKA'TIK ij,, CROESELAAN-UTRECHT 9 30-17.30 9.30.17.30 9.30-17.30 9.30-22 00 9.30-17.30 9.30-17.;»
Advertentie
ADVERTENTIE 't Is goed bankieren bij de Bary Voor de verantwoorde opbouw van uw effektenbezit kunt u mede rekenen op de kennis en het inzicht van onze beleggingsdeskundipcn. H. ALBERT DE BARY & CO. N.V. Amsterdam: Herengracht 450, tel. 221155/ Rotterdam: Oppert 34, tel. 144311
Advertentie
ADVERTENTIE EenklophM Hout op de T.V. HEDEN na 20.00 uur Hout. veelzijdig en modern. PÉfffl
Spaarplan bij V&D onder „eigen merk"
Van onze verslaggever
AMSTERDAM, 22 april — Twee van de grootste Nederlandse verzekeringsmaatschappijen hebben speciaal voor V & D een nieuw spaarplan op basis van aandelenbelegging ontworpen. Het warenhuisconcern gaat het plan met ingang van juni aan de man brengen onder de naam Vendo Plus Plan. Niet alleen dit plan, maar ook andere levens- cn schadeverzekeringen doen dan voor het eerst in ons land hun intrede in een warenhuis. V »fc 1) begint met de verkoop van polissen in zeven filalen: Tilburg, Eindhoven, Oen (laag. Apeldoorn, (Ironingen, Rotterdam en Zaandam. Later zullen ook in de andere vestigingen verzekeringsafdelingen worden ingericht. Voor dit vcrzekeringsproject werkt V & D samen met de assurantiefirma Langeveldt De Vos Dc V/aal. „Vendopolis" heet de nieuwe n.v», die de twee partners speciaal voor dit project hebben opgericht en die inmiddels alle bevoegdheden heeft verkregen om verzekeringen af le sluiten. Het Vendo Plus Plan is ontworpen door do verzekeringsconcerns Deita- Lloyd en Nationale-Nederlanden. Het plan heeft weliswaar 'op verzoek van V' & D diens merknaam meegekregen, maar het zal ook normaal via alle verzekeringsagenten te kooo zijn. Het bijzondere van het Vendospaarplan is dat de belegging van de premiegelden niet in één beleggingsfonds plaatsvindt, maar in drie grote fondsen, namelijk in de ABN'-Beleggingspool. het Amro-Pierson Kund en in Rolinco. De spaarduur is tien of vijftien jaar. De spaarders kunnen zich bij V & D of elders op een zeer gemakkelijke manier aanmelden met een „zelfbedieningsformulier", waarmee normale risico's van overlijden en arbeidsongeschiktheid onmiddellijk verzekerd kunnen worden. Op deze manier kan het spaarplan met direct ingaande risicodekking worden geleverd.
Band
De heer Verasdonck ontkent, dat de certificaten zijn gecreëerd om een behoorlijke financiële basis te leggen voor dc bouw van de restaurants. Die vijfentwintig gulden tellen nauwelijks aan. Men moet het meer zien in de ideële sfeer. Door financieel een klein deel voor zijn rekening te nemen voelt de chauffeur zich mede-eigenaar. Er ontstaat dus een band tussen dat bedrijf en hèmzélf. Rn dat brengt herrrer gemakkelijker toe er gebruik van te maken." Inderdaad kan het deelgenootschaD in de pleisterplaats nauwelijks winst van enige betekenis ooieveren, daarvoor is het bed ra ft ten enen male te gering. Gemiddeld ..belegt" de deelnemende chauffeur : óf» in de Nunr.peetse pleisterplaats. Hij kan voor dat bedrag geen wonderen verwachten maar toch worden de certificaten aangeprezen als aandelen in de, winst. De heer Verasdonck: ..Het is zeker de bedoeling een redelijk rendement te behalen met onze wegrestaurants, maar de ftadruk bliift liggen op de idecle kant van de zaak." Al met al lukt de voornaamste attractie, verbonden aan het bezit van een certificaat, op een ander vlak te liggen en wel in de vorm van bepaalde voorrechten bi; het gebruik van het restaurant. Welke die privileges ziin is nog niet bekend. Er wordt hard op gestudeerd. „Tc denken valt aan een bepaalde reductie," aldus, de heer Verasdonck, „of aan een bonus aan het einde van het jaar."
ZEVENHONDERD MAN PERSONEEL Philips bouwt fabriek in Winschoten
EINDHOVEN, 22 april — Philips gloeilampenfabrieken gaat een nieuwe! fabriek bouwen in Winschoten, die in «ip komende drie a vier jaren ral kunnen groeien naar een bezetting van, ongeveer 700 medewerkers. In het nabij gelegen Stadskanaal j heeft liet concern ;il een bedriji met! bijna 3000 employees. Daar zal het personeelsbestand nog een belangrijke, uitbreiding moeten ondergaan. Men hoopt in Winschoten zo spoedig mogelijk te kunnen starten met de bouw van een glasfabriek voor televisieonderdelen. Twee activiteiten, die momenteel m Stadskanaal zijn ondergebracht, de ballonsamonsielling en een polijsten), verhuizen naar Winschoten In Stadskanaal krijgt men hierdooi ruimte vrij die benut zal worden door de fabricage van beeldbuizen voor de kleurentelevisieontvangers ter hand te nemen. De nieuwe vestiging "komt onder de algemene leiding van de directie van Philips Stadskanaal. In een nadere toelichting zegt de n.v. Philips nog dat door de toenemende vraag naar beeldbuizen voor televisie het noodzakelijk is de produktiecapadteit hiervan op korte termijn te vergroten. Op diverse plaatsen in de wereld zullen hiervoor maatregelen moeten worden genomen.
Aannemers „verloofd"
Van onze verslaggever I LEIDEN, 22 april — Opnieuw hebben een „natte" en een „droge" aannemer besloten tot een nauwe samenwerking. De 188-Kontlor Groep in Leiden gaat daartoe geschikte objecten «amen uitvoeren met het Aannemersbedrijf v/h firma T. den Breejen van den Bout. Het betreft hier dus geen fiesie, maar volgens woordvoerders van beide aannemingsbedrijven is een volledige samenwerking in de toekomst niet uitgesloten. „Wij hebben ons verloofd niet diepere gedachten op «Ie achtergrond," /.egt men bij 188-Kondor. Breejenl.out behoort tot de grootste Nederlandse bagger- en grondwerkbedrijven. Over do preciest* omvang van dit familiebedrijf zijn geen gegevens bekend. Uit coneurrentieovorwegingen weigert men zelfs hel personeelsbestand bekend te maken. Breejenhout bestaat ruim honderd iaar. De maatschappij heeft internationale ervaring en beschikt over een zeer moderne vloot van ruim honderdtwintig vaartuigen. De IRB-Kondor Groep doet zowel utiliteits-, woning- als droge waterbouw. Het concern, ontstaan uit een fusie tussen het Ingenieursbureau voor de Bouwnijverheid en de Aannemingmaatschappij De Kondor, schat de omzet voor dit jaar op rond tachtig miljoen gulden. De groep heeft circa zestienhonderd mensen in dienst.
Programma
Voorlopig slaan drie wegrestaurants op het programma. De eerste komt in Nunspcet. waar binnenkort de bouw begint. Er komen tien vertrekken voor overnachtingen en driehonderd zitplaatsen in het restaurant. Zonder direct een scheiding te willen bewerkstelligen met het andere publiek zal de NV toch speciale plaatsen voor de chauffeurs laten installeren. 7.e zullen echter niet alleen voor de chauffeurs gereserveerd blijven, evenmin als dat met de ovcrnachtingsgelcgenheid het geval is. In Uitgeest bij de rijksweg Alkmaar—Velser tunnel is het terrein vooor hel komende wegrestaurant al geëgaliseerd. De bouw kan beginnen zodra Den Haag vergunning verleent. Een tunnel onder de rijksweg za! hel verkeer uil bede richtingen gelegenheid geven de pleisterplaats te bereiken. Voorjaar 1 !>7l hoopt men deze routiers-herberg in gebruik te kunnen nemen. Het derde 'restaurant komt aan de grens bij Bergh-autoweg. Het afgeronde bouwplan is bij de rijkswaterstaat ingediend. Volgens de heer Verasdonck is er grole behoefte aan dereelijke etablissementen. De snelwegen die thans aan bod komen zijn: Den Haag—Amsterdam. Den Haag—Utrecht en Den Haag—Rotterdam. Binnen een jaar of vijf zullen er tien wegrestaurants in ons land verrezen zijn. en plannen voor vijftien andere zijn in de maak.
Zorg
~oti7.e zorg is," aldus de secretaris van Les Routiers, „dat de prijs van het kopje koffie niet te hoog mag worden. Onlangs is berekend, dat ruim negentig procent van de autobezitters een inkomen heeft van minder dan f 20.000 per jaar. Nu zal de doorsnee automobilist op een weekse dag op de autosnelweg misschien niet aan dit beeld beantwoorden, maar we moeten toch zorgen voor redelijke prijzen in onze wegrestaurants, anders schieten we ons doel voorbij. Deze gelegenheden zullen het moeten hebben van de grote massa. Momenteel zijn we druk aan het berekenen hoe hoog de omzet moet zijn om een verantwoorde exploitatie te kunnen voeren. We overwegen om diegenen met de exploitatie te belasten die gedupeerd raken door de oprichting van onze bedrijven. En uteraard over vakmanschap beschikken." Over de naam van de pleisterplaatsen is nog geen eensgezinde mening. Het woord pleisterplaats zal er wel niet in voorkomen. Voorlopig gaan de gedachten in de richting van „Les Routiers Nunspeet" en „Les Routiers Uitgeest". Maar misschien maakt „Rotel" ook nog wel een kansje, na hotel, motel en botel.
CERTIFICATEN VINDEN VLOT AFTREK Deelname chauffeurs in wegrestaurants vage zaak Van onze verslaggever HANS STEVENS
DEN HAAG, 22 april — Ongeveer vijfhonderd beroepschauffeurs hebben tot dusver gebruik gemaakt van de mogelijkheid om financieel deel te nemen in de oprichting en exploitatie van de pleisterplaats in Nunspeet. Samen zijn zij goed voor een bedrag van ƒ 25.000, een druppel overigens op de gloeiende plaat want de eerste officiële routierpleisterplaats die eind van dit jaar gereed komt, zal minstens f 2\'z miljoen kosten. De naamloze vennootschap die voor de houw en het heheer van het wegrestaurant is opgericht, is er zeer onlangs in principe mee akkoord gegaan. dat ook andere personen dan chauffeurs certificaten van deelneming kunnen kopen. Men Raat er namelUk van uit. dat de restaurants mede geschikt zUn voor het algemene publiek. De vroegere gedachte om een' scheiding door te voeren tussen chauffeurs en de overige gebruikers is overboord gezet. „Een dergelijke discriminatie is achterhaald." zegt de heer J. Vcrnsdonck, secretaris-penningmeester van Les Routiers Européens, de organisatie waarin de beroepschauffeurs in ons land — tcsamen zo'n tachtigduizend — zijn verenigd. ledereen zal dus welkom zijn. en daarom wordt ook iedereen in de gelegenheid gesteld financieel deel te nemen in de projectcn, vermoedelijk met certificaten van honderd gulden. Enkele grote ondernemingen, zoals benzinemaatschappijen en bierbrouwerijen. hebben reeds voor tienduizenden guldens aandelen gekocht. Om ook de kleine man die kans te bieden zijn certificaten van f 'J 5 elk uitgegeven, waarvan cr thans ongeveer duizend verkocht zijn aan chauffeurs. Maar de aanvragen blijven binnenstromen na iedere oproep in het blad van Les Routiers Européens.
Chauffeurs maken tot dusver gebruik van de bestaande wegrestaurants zoals die hier en daar in ons land zijn gebouwd.
Verlies bij Ver. Touw 3 miljoen
Van onze verslaggever ROTTERDAM, 22 april — De Verenigde Touwfnbrieken (Vcrto) hebben vorig jaar in feite een verlies van ruim drie miljoen gulden geleden. Officieel werd het jaar zonder winstsaldo afgesloten, maar daarbij moet in aanmerking worden genomen dat f 1.2 miljoen aan toevallige baten binnenkwam, voor f 1.5 miljoen aan op de balans prijkende voorzieningen voor research en reorganisatiekosten ten gunste van de exploitatierekening werd gebracht en een half miljoen minder werd afgeschreven. Het voorstel om over 1969 geen dividend uit te keren' is mede gebaseerd op de verwachting dat de resultaten in 1970 vermoedelijk niet zodanig zullen zijn dat dividenduitkering kan worden hervat. De tapiitafdeling, die op een belangrijk deel van de geldmiddelen beslag legt. zal dit jaar nog niet tot de winst bijdragen. De vooruitzichten voor de afdeling industriële produkten zijn niet ongunstig.
Kruideniers: prijzen vasthouden Fabrikanten op „zwarte lijst"
Van onze verslaggever
LUNTEREN, 22 april — De zelfstandige kruideniers in ons land gaan krachtiger actie voeren voor het behoud van de vaste prijzen van het merkartikel. Er wordt zelfs gedacht aan de opstelling van een soor zwarte lijst van fabrikanten die het niet zo nauw nemen niet de winkelprijzen van hun artikelen. Voorzitter P. Renkema van de Christelijke Kruideniers Bond zinspeelde hier gisteren op in de jaarvergadering van zijn bond. De heer Renkema, die de vaste prijzen voor merkartikelen een goede zaak vond voor de consument. zei: „Maar er zijn bedreigingen van de kant van een aantal fabrikanten die weifelen on wankelen. Niet elke handelaar weet welke fabrikant op zijn stuk van prijshandhaving staat. Daarom wordt er hard gewerkt om de kruideniers in Nederland precies te vertellen hoe het staat met de opvattingen van de fabrikanten ten aanzien van de prijzen van de artikelen die rij in de handel brengen. De fabrikanten zullen stuk voor stuk kleur moeten] bekennen. Die fabrikanten die hun! publieksprijzen handhaven zullen onze steun moeten hebben." De heer Renkcma wees de verbruikersmarkten aan als de grote schuldigen van de aanzienlijk verscherpte concurrentie in het kruldeniersbedrijf. ~Die concurrentie heeft een omvang aangenomen die hier en daar catastrofaal dreigt te worden of al is geworden. De verbruikersmarkten hebben een stuk omzet weggehaald bij de handel in hun omgeving, maar ook in vele opzichten de prijzen verknald en daardoor daooer meegeholpen aan de sluiting van bedrijven — er gaan er minstens vijf per dag dicht — die in het belang van de consument hadden moeten blijven bestaan." aldus de heer Renkema. De voorzitter van de CKB stelde dat het overheidsbeleid het cevaar in zich draagt dat het sterker dan nodig is stimuleert in de richting dat de aliersterksten overblijven Dat is niet in het belang van een goed evenwicht in de maatschaonij. '„Men moet in Den Haag snel een eind maken aan de ongerechtigheid die men jegens het kruideniersbedrijf — en daarmee jegens duizenden kruideniers in den lande — bedrijft."
Meer Nederlandse Hulp aan Indonesië
Van onze verslaggever DEN HAAG, 22 april — Nederland verhoogt de hulp aan Indonesië — van april 1970 tot april 1971 — met 18 miljoen gulden tot 145 miljoen. De helft hiervan bestaat uit giften. Minister Udink van ontwikkelincs samenwerking heeft gisteren na de conferentie van donorlanden meegedeeld dat oolc de andere deelnemers de steun aan Indonesië zullen verhogen. Hierdoor zal het land de rond '2,16 miljard gld.. die voor het nieuwe jaar nodig zijn, binnenkrijgen. Japan heeft volgens minister Udink een spectaculaire verhoging toegezegd, en wel van 72 miljoen tot ongeveer 504 miljoen gld. De Verenigde Staten geven 54 miljoen gld. meer. zodat hun totale steun tot rond 450 miljoen stijgt. Meer hulp hebben ook Australië. België en Groot-Brittannië toegezegd. Fiankrijk en West-Duit-dnnd konden nog geen toezeggingen doen. Maar minister Udink hoont dat zii het voorbeeld van de andere landen zullen volgen. Het vorig laar is een keerpunt gekomen in de economie van Indonesië, aldus mlnistei Udink. ,De snelle inflatie is onder controle gebracht. De uitvoer is liet vorig jaar met twaalf procent toegenomen en de invoer met vijftien procent De import bestaat veel minder dan vroeger uit consumptiegoederen. maar voor een belangrijker deel uit kapitaalgoederen.
Nederland heeft, twee voorstellen ingediend om de hulpverlening los le maken van de donorlanden. Het is de bedoeling dat Indonesië de verkregen gelden niet hoeft te gebruiken voor aankopen in de landen, die de hulp verstrekken. Voorts acht Nederland het gewenst dat de gelden ook kunnen worden besteed in ontwikkelingslanden, die lid zijn van de Aziatische ontwikkelingsbank, De'voorstellen zijn positief ontvangen. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft belangstelling voor investeringen van ongeveer 45 miljoen gulden in de verwerkende en bewerkende industrie.
N. K. F. verkoopt aandeel staalfabriek
DEN HAAG, 22 april — In hot verslag dat wij gisteren Raven van de aandeelhoudersvergadering van do Nederlandse Kabelfabrieken (NKF) is een passage door verminking onleesbaar geworden. Kr stond dat de Kabclfabrioken met oen collega praten over bet betrekken van staal voor hun fabriek in Alblasserdam. Ook wil do NKF een deelneming in do fabriek aan deze collega verkopen, „in liet belang van continuïteit 011 werkgelegenheid". DEN HAAG, 22 april — De minister van economische zaken mist de bevoegdheid om op te treden tegen de voorgenomen overneming van hot concern Thomassen en Drijver/Vei blifa door de Amerikaanse onderneming Continental Can-Europemballage. De minister heeft dit de Tweede Kamer meegedeeld in antwoord op schriftelijke vragen van liet PvdA-kamerlid Oele.
WEEKSTAAT
In ƒ 104 H) 13/4 20/4 A c t I v i : «oud «232.151 «.232.151 Builenl. \ oid. goud en deviezen 1.320.521 1.439.381 Buit. betaalmiddel 458 475 Vord. buitenl. suld. 4.47 U 3.287 Bik. trekkin£sr. 357.453 357.453 Wiss. in disc. 139.854 131.873 Wiss. gekocht 1.308.000 1.308.000 Voorsch. rek. crt. 351.850 83.908 Voorsch. Ruk — Neder 1. munten 57.973 .19,758 Divers>e lek. 47.838 50.244 P a » * 1 v a : Bankbiljetten 3 904.417 8.008.428 Rij ks schat klit 34 ;.]<,« 97.184 Saldi bank in Ned. 13 890 44 "'74 Saldi andere inge/et 47 mi 81*202 Saldi buit cire. bl. 43^57 Sa di and nict-ing. i;{.678 u 87; I Saldi buit geld». ;i7Jfl ~ 52s Ul vei se ick 129.90* 12.9.274 MuntbllJ. door d«- staat tn circulatie gebracht 17.152 17.103 Tot. gourl en dev. 7.835.980 8.018.534 W. v. conv. dcv. netto 1.317.215 1.423.930 Percentage goud en Ocviezen.Oekkingsperc >4,40 17,44
HET WEER
li l I* Het weer In Europa i* ~ c* Se | l| BZ i « Amsterdam motregen 10 o fi De Bilt motregen 10 10 5 Deelen motregen li) 10 4 Eelde regen 10 7 'i Eindhoven geheel bewolkt 10 10 6 Den Helder geheel bewolkt 0 7 4 Rotterdam motregen 10 0 0 Twente regen 9 3 Vlissingen geheel bewolkt 10 9 10 Z.-Limburg geheel bewolkt 10 9 7 Abcrdeen regen 10 4 1 Barcelona onbewolkt 13 7 o Belgrado zwaar bewolkt 21 8 O Berlijn regen 13 8 * Bordeaux mist 15 5 0.5 Brussel geheel bewolkt - 10 2 hranklort regen 13 9 1 Genève onbewolkt 13 4 0 Helsinki geheel bewolkt 6 -0 0.2 lnnsbruck zwaar bewolkt 13 2 0,1 Kopenhagen half bewolkt 7 2 3 Lissabon onbewolkt 22 9 0 Loearno half bewolkt 10 2 o Londen geheel bewolkt M 10 2 Luxemburg regen 10 o 1 Madrid onbewolkt 13 3 *1 Malaga onbewolkt 24 11 (l München regen 11 s 0,l Nice onbewolkt 13 12 (I Parijs geheél bewolkt 12 12 2 Rome geheel bewolkt 22 13 0 Stockholm sneeuw 0 0 7 Wenen zwaar bewolkt 13 5 0 Zürich zwaar bewolkt 13 9 0
WEER LAGERE NOTERINGEN
NEW YORK, 22 april — De Newyorkse aandelenmarkt begon gisteren met een uitbarsting van enthousiasme, maar dit verdween vrij snel, en de markt sloot gematigd lager. Bij gebrek aan stimulerend nieuws was de aandacht van de markt vooral gericht op ongunstige winstrapporten en andere speciale situaties. Bij sommige hooggeprijsde aandelen, die maandagnamiddasi iets waren gestegen, trad winstneming op. Van de 1563 verhandelde fondsen noteerden er 493 een hogere koers, tegen 760 een lagere. Dow Jones' industrie-index daalde 3 1/3 punt. en sloot op zijn laagste peil van de dag Het nieuws dat IBM in de markt van kopiëer-apparaten treedt werd overschaduwd door het proces dat Xerox tegen IBM anspant wegens schending van het patentrecht. IBM ontkent dat er onrechtmatige handelingen gepleegd zijn. Xerox daalde 1 en IBM 3'lt dollar. Van de overige glamourfondson moest Telex 7 dollar prijsgeven. Kairëhild Camera verloor er 3 1 «, en Polaroid noteerde I 7/8 dollar lager. In de oliesector verloor C.ulf 5/8 dollar, Jersey Standard steeg ' » dollar. Het resultaat over het eerste kwartaal bij Jersey St. kwam na sluitingstijd. Crysler Weef onveranderd.
Omzet 8.490.000 (6.280.000) Shares.
20/4 21/4 2U/4 21/4 Admirai t 9% 9% Ho ra M 43% 43% Air Red 19% 18% Fruehaul 32 32% Allegh. P 21'* 20% '(.en CIR 'M 30% <11 (Vm 20% 20% Gen El 75% 76 Alcoa 67% 67% Gen K 0..0 83'. 83 Am.Brann 34% 34 (jt"" Müt * 71 • Am Can 42'. 12', Gen.F Ut 23% a 23% Am Cy»n 29 28% (.Jen fel 28% 27'» A KI. Pow HU»4 30% Gellv 01l 43% 43 Am Enk» 33% 33% Gillelle 43% 43% Ajn M«l 3<>J» 36% Glfiibet 36% 36% Am Mol fl% 9'» Guodyeal 253« . 25'» Am Rad 34 33% Graoe 24% 25 Mn Smelt 29% 28% Gun un 20'» 25% Am S.Afr 36% .16% Heller Wfc 22% 22', Amaledt 36% 30<4 Hon«ywe|i 126% 127 Am t.t. 19% 50i, UI Ontl 27% 27', AmpexC 24', 25 ihi< 3% 80%t> eo'jjti Anaconda 28'. 23% IBM 324% 321 A Lnul» G 28', 28 ', Int. Hu* 53% 36% Arm cl» SI 26 25% Itn H«rv 26% 26',» Athlund O 22% 22% Int. Nick . 44% 44 AU. Het 53% 54% 'nt P*D 36 "i'» Balt 04% KG 65b .demprei 60% 60% H-y..KCI* U' 4 11', !n.l',Sllv" Benrtix 2(l', 28', ' VI. In 'f» .•?» Hetn Stff 3u 29% ,ei"n IJfi3 '4Ho 21J 4 20% «lIV Mul 9.96 I 9.99 1 Uii»tonCS> 7.92 1 7.90 1 •''nn 37 36% dra! Trad 13». 13», N £-'« * Burlluct 40'. 41, ', *•«» Ut> 3.^ burrough» 137% 13i% Kenneeot 54% 54% Can Brew 7% 7% . iV.u.M 37% 3b% Can Pac «>2 62% r#n 4Ü,4 Cap Grow 6.13 6.13 Krotel 32% 32% Celanef» HO 59% u-nv Ch ;tl% 32 C*rro 22% 22% Led*co D 14% 14% CfiaOt). Ci 8», B' 4 t.cnmann 19% 19% Chann.Gi 5.43 1 5.38 1 Udliin Ind 21% 21', Chann.Sp 236 1 2.33 1 uickhero 13 12», Chi»* M 49% 50% Umeataf 23 23 Ch-aaSei 10.47 10.46 *'ntl f' ;0 Chaa Pflt? 98 97 Mart n M 16% 16% . Chem KndlB 03 117.95 1 u«» i 2'» •i 2'» Ch Ohlo 55 54% McUunturi. 19 18% I Ctiry,l»r 26% 26% 1 Cll.Servtc» 39% 39% Coljala 42% 42% u" 43% 43% | CoL Growi 585 ! <- ' ai'* 97^. 1 Col Venl 5.94 I 5.49 1 ' Colt U,d 19% 19% I Columb G 28% 27% "*[ 128% . Cominco 25% 25% }*» 1 Cuna'Vd0 2J% 27% ' Conl C 4«» «9% 69% N-V-Cym, öO% 50% i'onl Oil 23% 23 r' VV*">l Bli » .ontrol U 4H'„ 47-, A Avi«l 17% li v'urn Hror 33% 33% A,J ')11,11 j*4* ;J2% [ url Wr 13% 15% Jl-'i'ld.Pr> 21% 22^4 1 taiUiiao 74% 735, ,#«*M,«'ol» 43% 48% Kt Paso 18% 18% Phulp» 1) 52% 53% e.r.triuii.t 667 6.62 f'h" Morh 32% 31% ! F-JHI-MIK 67% 61 'h" w 23 22% 1 Hac IOJj 10», .'
20/4 21/4 20/4 21/4 Mep Stee/ 33 34% Texas Inst 114 110% Kevlun 61% 61% Texas Util 56 rteyi. loü 33% 38% 1 renaam 19% 19% R Uutch 38 37% Unilever 25% b 25% •iant* (■> 2a», 20% «e-r,K 63', 04% U''. C-rb 36% 36% >ecuntv K 3 I 3.UU ï * * 42% 41% uii Ace P 09316.921 aoutb Woi 23% 24% Cr» Pac tt 38 37% Soulh P*c 34 33', ~ south Ral 49», 49% UniroyaJ 16% 16% ... Un Aircr 34», 34% sperry Ho 29% 28- , SM Br 49% 50% Un.Corp 10 93« St. 01l Caj 433, 43% üN. Fruit 47 46», St.Oll.lnd 38% 39 Un Gas 26 26% St.OII.NJ 53% 34% Un. me. C. 3.42 113.34 1 S«eadi..*n 3.81 >3.i6 1 Un Soienot 7.48 I 7.41 1 sterl Ur 38% .'53% U S Slêel 37% 37% studeb P 43'v 47 «Kiinntl nr Üb-lut>4LO *4 2P^ Z' f'1 Valu.U 58815 83 1 43% 43% -
Nederlandse fondsen
(Opgave lirma Hentz cn Co.) NEW YORK, 21 april — Kon. Olie 37-\-8 (37?#-8), Unilever 25' a <25',•«-«■&>. PliiJips 18',(18:,« >. KLM 36's <37>il, Hooe,uvcns 155 b (102',2 b). Op basis van de laatste koers van tic dollar ad ƒ 3,63iV(ƒ 3.63'«). 1 korni bovenstaande notering voor Kon. j Olie overeen met ecu Amsterdamse koers j van: 1 137,10-8 <137,60-8). voor Unilever 1 van: f 02.60 (91,70-6,30). voor Philips van: ƒ 53.80-7.20 (65,40-8,10). voor KLM van f 132.60 (134,00), cn voor Hoogovens van: ƒ 562.90 (554).
Baars Montreal
20/4 21/4 20/4 21/4 (.
Dow Jones
16/4' 17/4 20/4 21/4 tnomlrui» 775,87 775.94 775X9 772.51 Sporen 167.95 167.40 168,211 167,40 Honfl» — 69.05 68,96 68.93 Utllltie» 115.03 114.33 113,72 112,93
Standard and Poor
j 16/4 17/4 20/4 21/4 i induitrui» 93 90 93.70 93.91 03.48 sporen 36.37 36.13 36.35 36.00 Utllltt»» 52.27 56.94 56,73 56.10 Sjmene g«rt» 83.83 8567 85,83 83,38