(ADVERTENTIE) ■ Vraag de xejaht wtncèmmfitdermadt stamt fer 1 januari 1970 bijurn bank of commissionair tfbfdilLßJß, CONVERTO Directie: H.8.8., Keizersgracht 706, Amterdam-C, td. (020) 67661
De Volkskrant
- 29-01-1970
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrechtelijk beschermd. Op dit object rust auteursrecht.
- Krantentitel
- De Volkskrant
- Datum
- 29-01-1970
- Editie
- Dag
- Uitgever
- NV De Volkskrant
- Plaats van uitgave
- 's-Hertogenbosch
- PPN
- 412869594
- Verschijningsperiode
- 1920-...
- Verspreidingsgebied
- Landelijk
- Herkomst
- Koninklijke Bibliotheek
- Nummer
- 13771
- Jaargang
- 48
- Toegevoegd in Delpher
- 11-12-2017
Advertentie
Advertentie
(ADVERTENTIE) gewetensvraag: ___r '"vï m\w
Advertentie
(ADVERTENTIE) dessa tijdelijk voorj 56ct! ƒ
Gevaar voor Kampereiland bezworen?
De ANWB en het verbond van Nederlandse watersportverenigingen beklemtonen deze veld winnende mening: in een brief aan CRM-minister Klompé. waarin de verenigingen — al voor de tweede keer — hun ongerustheid uiten over de voor recreatie en landschap te vrezen schade als aan het Friese Bergumermeer de aldaar geplande elektriciteitsfabriek inderdaad wordt gebouwd. Als omstreden zaak staat de centrale Bergumermeer niet alleen. In Leiden is hard — en met uiteindelijk succes — gevochten tegen de bouw van een centrale, waarvan gevreesd werd dat die onherstelbare schade zou toebrengen aan het Reeuwijkse plassengebied. En in Kampen is al enige tijd de natuur- en vogelbeschermingswacht „IJseldelta" in het geweer, niet zozeer tégen de bouw van een inderdaad nodige aanvullende energiefabriek, maar wel in het geweer vóór een zo min mogelijk schade doende vestigingsplaats. Punt — zéér punt — van uitgang is het kwade gevolg, dat het voor de elektriciteitsproduktie nodige koelwater (voor de opwekkingsmachiraerie) na Lozing het omringende buitenwaiter zodanig verwarmt, dat zuurstofgebrek optreedt. Met als gevolg. aldus de Leidse bioloog prof. Quispel: massale sterfte van vissen en waterplanten, extra kans voor allerlei rottingsbacteriën en weldra onverdraag- j lijke stank.
Een omstreden zaak is ook de zware hoogspanningsleiding die van Diemen naar Overijssel zal worden gelegd en die het Gooise natuurreservaat Naardermeer heet te bedreigen.
Hardleers
Voor wat betreft de centrale Bergumermeer beklaagt de ANWB zich tegenover minister Klompé erover dnt, ondanks de vele ingebrachte bezwaren, de Rijks Planologische Commissie in een op grond ran die bezwaren opnieuw gevraagd advies niet tot een veranderde zienswijze is gekomen. De ANWB is hierover zeer verontrust, vooral in verband met de plannen, die inmiddels bekend zijn geworden voor de aanleg van een koelwa- j tercircuit in het meer. Voorts zegt de' bond van mening te zijn dat de beslis-! sing over een wijziging van het be- i stemmingsplan, die nodig zal zijn om I het koelwatercircuit ook ten zuiden | van de vaargeul te realiseren, geno-1 men dient te worden alvorens tot de! bouw van de centrale wordt besloten.!
Nadere studie
Van het actiefront in Kampen komt plezieriger nieuws. Het gaat hier om de bouw van een elektriciteitscentrale aan het Ketelmeer. Gevreesd werd hier aantasting (eveneens door warmwater-lozing) van het als natuurgebied Europees-unieke Kampereiland, voor het behoud waarvan de Natuur en Vogelbeschermingswacht IJseldelta zich sterk maakte. Een drietal vestigingspunten stonden op het keuzelijstje, mt*ar de natuur en vogelbeschermers hadden; daar geen vrede mee. Die drie plaat- j »en waren Ramspol. Schokkerhaven en Ketelhaven. Maar aangezien de natuurbeschermers dachten aan nog een ander vestigingspunt (Zwolse Hoek i werd er nog eens vergaderd. Bij die gelegenheid deed directeur Eversdijk Smulders van de al bestaande (provinciale) IJselcentrale te Zwolle de toezegging, dat hij alsnog een nader onderzoek naar de beste vestigingsplaats zou mogelijk maken.
Libye en Algerije willen hogere prijs voor olie
TRIPOLI, 29 jan. (TJPI) — De nieuwe links-radicale regering van Libye, die vorig jaar september de monarchie omverwierp, begint vandaag onderhandelingen met buitenlandse olieconcerns, om een hogere opbrengst te krijgen van elk vat ruwe olie. dat deze uit het land halen en voor gemiddeld 2,21 dollar verkopen. Libye, een snel groeiende oliestaat, klom vorig jaar met een export van 160 miljoen ton (50 a 55 vaten zijn een ton) naar de vierde plaats op de wereldranglijst.
Ook Algerije aal met de oliemaatschappijen besprekingen openen om een hogere olieprijs te bedingen. Een Algerijnse delegatie is momenteel in Tripoli voor besprdongen over versteviging van de olie-samenwerking tussen beide buurlanden. Algerije wil voorts toetreden tot OAPEC, de organisatie van „traditionalistische" olieexporterende Arabische landen. Tegen de verwachtingen in is Libye na de staatsgreep van september lid van deze club gebleven. Algerije is het eerste van de drie „socialistische" Arabische landen (Egypte en Irak zi.m de andere), dat nu ook voor het lidmaatschap van de OAPEC opteert.
Kortom
IBM NEDERLAND heeft de heer F. Kraak met ingang van 1 maart benoemd tot technisch directeur. Hij volgt de heer F. Neimeijer op die in verband met zijn leeftijd de onderneming verlaat. ♦ DE NTJTSSPAARBANK Noord- en Zuidbroek heeft met de Nutsspaarbank Groningen overeenstemming bereikt over een volledig samengaan van beide banken. ♦ GRENCO, dochterbedrijf van Grasso in Den Bosch, heeft met de gemeente Antwerpen een contract gesloten voor levering en bouw van een kunstijsbaan plus vriesinstallatie in de voorstad Herenthals. De baan zal geschikt zijn voor ijshockey-wedstrijden. ♦ ONDERLING Belang (inkoopcombinatie) gaat verhuizen van Amsterdam naar Vianen waar een terrein van twee hectare Is gekocht. Hierop wordt een nieuw complex gebouwd waarin de verschillende activiteiten worden gebundeld.
Staatsleningen 325 miljoen
(Van on:e verslaggever) AMSTERDAM, 29 jan. — Minister Witteveen van Financiën heeft het totaalbedrag van de twee staatsleningen waarop gisteren de inschrijving openstond bepaald op 315 miljoen gulden. De „korte" lening (7 jaar, inschrij-
vingskoers 100 percent) wordt 225 miljoen gulden groot. De „lange" le-' ning (25 jaar, koers 99 percent) is be- ; paald op 100 miljoen gulden. Beide Ie- ■ ningen dragen 8 percent rente. Evenals bij de voorgaande dubbele lening in oktober 1969 ging de belangstelling van de beleggers vooral uit naar de korte lening. Totaal werd een bedrag aangeboden van tegen de 900 miljoen gulden. Ruim een kwart (precies 27,1 percent) van de inschrijvingen wordt toegewezen. Voor de 25-jarige lening geldt een toewijzingspercentage van 93.5 percent.
MINISTER WITTEVEEN
KOELWATER BEDREIGT NATUUR Energiecentrales meer dan provincie-zaak
(Van onze verslaggever) AMSTERDAM. 29 jan. — De elektriciteitsvoorziening — in Nederland overwegend in handen van provinciale maatschappijen — is naar veler- mening geen provinciale aangelegenheid meer. Deze energievoorziening zou nationaal en in de toekomst mogelijk zelfs internationaal moeten worden bezien.
Zwolse Hoek
Uut onderzoek door het Waterloopkundig Laboratorium te Delft — is nu rond. Aile vergelijkende technische beschouwingen hier latende voor ze zijn."komt de conclusie van het Delftse rapport erop neer. dat de Zwolse Hoek als vestigingsplaats de voorkeur verdient. Met name geeft het rappoi t Zwolse Hoek de voorkeur, omdat - als de centrale daar al koel- Wate het Ketelmeer tussen de IJsei en het centrale-complex voor enige afkoeling kan zorgen. „Nu" aldus de Natuurwachi „het rapport van het Waterloopkundig Lab duidelijk aantoont dat Zwolse Hoek 'Stige andere vestigingsplaats is, vinden wij het onver-antwoord dat Kampereiland bij Ramspol nu nog op te offeren. Vestiging bij Zwolse Hoek in de Noord Oost Polder houdt in, dat niet behoeft te worden ingegrepen in de zo kwetsbare monding van de Usel. Het niet te vervangen natuurgebied — tuniek in West Europa — kan op deze wijze behodden blijven." •o besluit de Natuurwacht, dat hel gemeentebestuur van de NOP zich destijds reeds uitgesprok. - de vestiging v»rï centrale aan de zuidkant van deze polder. Niet alleen verschillende zware Industrieën zelf. maar ook de bedrijven die hen energie leveren beginnen in botsing te komen met andere zijns- r.
Belasting komt „middeling” van winst tegemoet
(Van on_e correspondent) DEN HAAG, 29 Jan. — De belasting-inspecties moeten verzoeken om uitsmering van inkomens over drie jaren meteen in behandeling nemen, ook wanneer dergelijke verzoeken te laat zijn ingediend. Uit heeft onderminister Grapperhaus (financiën) de Inspecteurs opgedragen. Deze maatregel, dat ook te laat ingediende verzoeken tot ..middel ing" van inkomens nog moeten worden behandeld, geldt tot 1 januari 1972. De mogelijkheid tot middeling bestaat al vanaf 1965, maar veel belastingplichtigen blijken hiervan helemaal niet op de hoogte te zijn Bij de opening deze week van de vakbeurs „IJsfrlco" in Utrecht beklaagden de patatbakkers en ijsbererders zich nog. dat za.i in een jaar met flinke winst naar verhouding veel belasting moeten betalen door de steile progressie in het tarief. Uiteraard is de belasting lager in een jaar met weinig winst, maar wanneer de wisselende winst van drie achtereenvolgende jaren gelijkmatig over elk van die jaren wordt verdeeld, blijkt de totale belasting toch lagen- te zijn, dan zonder „middeling".
Verzekeringssector „is dolgedraaid” Jonge liberalen opperen nationalisatie
(Van onze verslaggever) AMSTERDAM. 29 jan. — „Wat ons betreft hebben de verzekeringmaatschappijen zich al te ver vergaloppeerd," schrijft de Liberale Jongeren-Organisatie Vrijheid en Demoera- : tic (JOVD) naar aanleiding van de recente kritieken op de hoogte van de levens verzekeringspremies. In principe acht de JOVD zich tegenstander van nationalis-tie. „Maar wanneer het belang van het individu beter op een goedkopere manier kan worden gediend — en vrijheid van consumptie i is In onze ogen een groot goed — dan ! moet niet op dogmatische wijze wor- I den vastgehouden aan het principe van niet-nationalisatie." Gebleken is dat in vele gevallen al- i leen al de rente op de in de loop der I jaren betaalde premies ruim voldoen- ' de zou zijn om de uitkeringen te kunnen verrichten. Op de wijze staat de i dienstverlening van deze levensverzekeringsmaatschappijen in geen enkele verhouding meer tot de prijs van de prestatie. Dat de ondernemingsgewijze produktie in deze sector kennelijk dolgedraaid is kan echter, volgens de liberale jongeren in hun blad „Driemaster", ternauwernood als verrassend worden aangemerkt. Bij een door fusies en overnemingen zo sterk gereduceerd aantal ondernemingen is in de praktijk alleen nog maar een soort pseudo-concurrentie aanwezig. Wat de gesuggereerde nationalisatie betreft, wordt nog opgemerkt dat hel eventueel al voldoende zou zijn indien de staat slechts een maatschappij zou overnemen of desnoods zelf een maatschappij zou stichten Ais die maatschappij met redelijker winstmarges zou werken, zouden de andere vanzelf moeten volgen. De jonge liberalen schrijven verder in „Driemaster" dat! zij uiterst benieuwd zijn hoe de VVD over deze kwestie denkt. Haar standpunt zal medebepalend zijn voor de mate waarin de jonge liberalen de WD liberaal kunnen vinden.
Roebel sleutelvaluta Oostblok krijgt eenheidsmunt
MOSKOF. 29 jan. (AFP). — Woensdag is in Moskou officieel mededeling gedaan van een veelomvattende monetaire reorganisatie in de Comecon, de Oosteuropese organisatie voor wederzijdse economische hulpverlening. Het helmis - rijkste aspect hiervan is dat de aangesloten lauden naast hun eigen valuta een gemeeusehappelijke geldeenheld krijgen die vrijwel onbeperkt convertibel is. Deze ..collectieve socialistische geldeenheid" is de convertibele roebel. Het is de bedoeling dat de/c valuta op den duur ato gemakkelijk te hanteren wordt dat hij zonder meer kan worden ingewisseld in de valuta's van de acht landen. Op het ogenblik is het nog niet zover. De huidige geldèenheden van de Oomecon-ïaivden zullen ook convertibel worden binnen de grenzen van de organisatie. Bij de di se maatregelen waarmee het m eèn convertibeli heid gepaard gaat, wordt rekening gehouden met de gouddekkin; ivertibele roebel en de natioailuta's alsmede met hel nomische belarii deenheid. De convertibiliteit van de nieuwe valuta geeft de Oosteuropese landen voor het eerst de'monetaire soepelheid die nodig is voor de ontwikkeling van de onderlinge handel en de economische integratie.
Indola-Utrecht mag deel grond later betalen
(Van een correspondent) UTRECHT. 29- jan. — Indola Elec- j tric heeft bij burgemeester en wethouders van Utrecht een gunstige reteling bedongen voor de aankoop van ' bet industrieterrein ln O ver vecht- Noord, waar Indola een ventilatoren - fabriek gaat vestigeu. De gemeente! wil het bedrijf voor maximaal tien Jaar uitstel van betaling geven van: ongeveer een kwart van de koopsom, zonder dat daarvoor rente in rekening wordt gebracht. \ Indola heeft haar panden aan de! .Graadt van Roggenweg in Utrecht ! (waar 400 mensen werken) onlangs! verkocht aan de Jaarbeurs. In de, nieuwe fabriek op het industrieterrein kunnen ongeveer 200 mensen worden te werk gesteld, en op lange termijn; zelfs 300 man. Indola had bezwaren | tegen de prijs van het industrieter- ! rein. omdat zij elders voor aanzienlijk minder geld grond kon kopen.
Avondhandel
AMSTERDAM, 29 Jan. — Tijdens de avondhandel gold voor: AKZO 100 (99.90) gulden, Kon Olie 139-140 50 (138.70) gulden, Philips 62.40gb-62.70 (62.40) gulden, Unilever 116.30 (116) gulden, KI-M 130 (182) gulden.
Albert Heijn
Er werden echter ook diverse fikse verliezen geregistreerd. Met name voor Albert Heijn die 6 gulden lager kwam en voor Hoek die 13 punten
verloor. De bouwbedrijven Ballast gulden) en Nederhorst (— 2 gulden) deden het ook niet best. Voorts 'ond Bols 2.80 gulden af. Desseaux 2.80 gulden en DRU 10 punten. Het ve> zekeringsaandeel Eerste Nederlandsche werd 4 gulden lager verhandeld, maar Amev werd een gulden hoger gewaardeerd. Op de sclieeptmarkt kwamen verliezen van enkele punten voor. Van Ommeren (— 31/2) kwam hierdoor beneden de 200. De cultures veranderden niet veel Op de obligatiemarkt was de inschrijving op twee 8 percent staatsleningen uiteraard onderwerp van gesprek. Het koerspeil bleef dicht bij hat niveau van de vorige dag.
Minder winst dochters Shell-groep
(Van onze correspondt DEN HAAG, 29 Jan. — Shell Oil Company, Amerikaans onderdeel van de Kuninklijke Shell Groep, fit Shell Canada, de Canadese dochter van het olieconcern, hebben belde bet afgelopen jaar minder goede resultaten geboekt. Shell OU zag de nettowinst da len met circa " percent en Shell Canada raamt de winstdaling op 13 percent. De resultaten van beide ondernemingen zijn gedrukt door stijging van de kosten en extra uitgaven voor f i nancieri ngs - programma 's. De president van Shell Oü, Kernball-Cook, maakte woensdag bekend dat de nettowinst over 1969 uit komt op circa 271 (was 291) miljoen dollar. Dit is 4,32 (4,72) dollar, per aandeel. De totale bedrijfsinkomsten (voor afschrijvingen en voorzieningen voor belastingen) steeg ondanks de gedaalde winstmarges met 5 percent tot een rekordbedrag van 674 miljoen dollar. Volgens de heer Kemball-Cook wordt 1970 een moeilijk jaar voor het Amerikaanse bedrijfsleven. Stijgende kosten zullen de bedrijfswinsten ongunstig beïnvloeden. De olie-indi; zal bovendien worden geconfronteerd met een aanzienlijke verhoging van de federale inkomstenbelasting. Onder deze omstandigheden zou het volgens de Shell-president van weinig realiteitszin getuigen op dit ogenblik een stijging van de nettowinst te voorspellen. De nettowinst van Shell Canada komt uit op circa 47.1 miljoen Canadese dollar of 1,42 dollar per aandeel. In 1968 werd een winst geboekt van 54 miljoen dollar (1,62 dollar per aandeel).
Aandelen Kon. Olie bijna 2 gulden hoger
Elsevier fl5 hoger (Van on:e beursvenlaggever) AMSTERDAM, 29 jan. — In een niet onvriendelijk gestemde Amsterdamse effectenbeurs is woensdag Koninklijke Olie bij de hoofdfondsen met de grootste koerswinst — 1,70 gulden — naar huis gegaan. Opvallend daarbij was dat eerst tegen de slottransarties de bereidheid om meer te betalen duidelijk toenam. Daarvóór had de notering niet /o heel veel boven het peil van de vorige dag gelegen. AKZO bouwde woensdag een w van twee kwartjes op. Philips v.a.- enkak' dubbeltjes hoger en Unilever gaf ■ ludend vet loop te zien. Hoogovens daarentegen bleken 80 cent 'op retour. Heineken herstelde zich verder met 2 gulden. Voor KLM was de stemming aanvankelijk nogal zwak. Op een gegeven moment werd ee_ \ i tegen de 7 gulden geregistreerd. Deze teruggang werd later beperkt lui 3 gulden. In de lokale sector voegde Eist nog 15 gulden toe aan haar winst van 7 gulden van de vorige dag. De prijs staat nu op 770 gulden voor- een stukje van 20 gulden nominaal. Van dei- Grinten, die de voorgaande dag 9 gul- ! den had verspeeld, liep nu per saldo 4 gulden op. Bijenkorf was ook vast met een stijging van 14 punten. Voorts viel erfconcern ICM op met een 4 j gulden verhoogde notering. KVT won 10 punten.
Aanloop
pEZIEN de voorspellingen, o» a ' fusie- en hel Nederlandse bedrille**". J st«rker dan zwakker zal staat aan een reeks gedragsrege overneming en ™*Vj drijven duidelijk behoefte- A' t' tijd wordt in verschillende zon fusiecode gewerkt. rVenuLjv
New York daalt door
NEW VORK, 28 jan. — Ondanks een betere start heeft het koerspeil op de Newyorkse effectenbeurs woensdag opnieuw een flinke deuk gekregen. Evenals de voorgaande dagen was de kooplust zeer gering. Het technische herstel dat in de ochtend de noteringen licht deed herstellen, verkeerde dan ook bij het vorderen van de handel in een uieuwe teruggang. Het Dow Jones industrie-gemiddelde kwam ruim 5 punten lager uit op 758,8 punten. Van de 1573 genoteerde fondsen waren er aan het slot 414 hoger en 876 lager in koers. Zoals blijkt uit de betrekkelijk kleine omzet van 10,5 miljoen aandelen werd er rustig gehandeld. De beurs moest het wederom zonder gunstige berichten uit het bedrijfslev.k. 28 i v.k. 28/1 Abacus 23. 23 DowCh. 89% «B*. ACT Ind. 4fi% 46% Dreyf.f. 12.70 t 12.64 t AdmCo 12% 12% Dupont. 99% 99". Airßetl I!1, 17% Eastman 81 82% AlcanLt 24', 24% l E.PasoG 17;, 17% AlexFnd 9.79 9.75 Enterpr. 8.431 8 381 AllegPS 20% 20% Fed.P.E 13% 13»^ AllChem 25 23% F.Fund 11.75* n.67t AlumCo 6«% 66' j Fidel F 15.98 t ïs.sat ABC Cv 33% 34% FT Fund 25,011 24 83* Am.Cao 387. 39% FrstNCF 64% 83% AmCrR «* »* FluorCr 23% »«% AmCCpr * » I_ol,d_*£t 38 Vk 38 Am.Cya »*■ 27% ïïuehT. 35 Am F P an« Gen.Cig. „,, _, AmE-k» »* » genXlec UK 74% Am.Met 9,« 8, G.publ.t) "™ «* * AjniMot, 3! 30% Gen.Tel. _{* f?,, AmSmel " .„, ,-Pt+vr»n v* z "* AmTob »* %« g™ 41 ' £.% (jiace >5, «.(, «% 41% ld 27 Greyhnd i«2' ir» Arkl.G _;4 »% GulfOil _£_ .! ■ ArmcoSt £* „„, HfllerW *fc fJ £ Atlßch. 84, w insilcoC 21% 21 Ba.vC.lg tf7 ~,, int.B.M. 345," 34, Bead.x _~.„ _,% Int.Flav.s23; »% Beth.St. 2)j,A a, Int.Harv 27£ „2 Boelng _,», 23% Int.Nlck «2 41 SF 8.59* 8.581 Int Pap 34," -~ BrazCan ,s% 13% Int Spar «5, 43^ Burllngl 33Vi Int.Tech 18 02 17 83 Burr. j.Bl-, 1.81 % ITT 57% 87 C.Hjtw 7% 7% In.SelF. S 2« 517 Can.Pac sfi 66% Inv.Mut, lo I«t 10'llf CptGr.F. 7.64 738 J.Manvil 2734 at Celanese 52% 52 KansC.S 36% 36% CenoP 25% 24% KansPL 20 1»% Cbadb.p .4% 14% Kennee. 44% 45% ChanGl 6.20 t 6.14 t KLM 37% 33% ChanSF 2.911 2 «7» KraftCo 38% 373/. CbaseM 47% 47% Kroger 27 26% ChaseSF 11.85 U.78 _aavl_ agv, 337/. Chemjr 10.33* IS.Mt Uasco 30% _,% ChesOh 53% 53% Lei,,,,,,,, ,8 17% Chrysler 28% 27% Litton 25% 24% Citiess 381, 38% hockh 17% ,7% C.Equit.V 4 72* 4 67, to„eSta| 21,/. 2, yt C.Grown *.M* «-«O; Madison »% 19% C.Vent 6.78 T 6.71 t MarcorT 51... M% r-°,lf?te .Jt Sï" M*rUnM l«% 17% Colt Ind. 24% 23% Mass.inv 15.48.' 15.42 t Coi;Gas 27 27% MayDep. 26% 26 Cominco 32V.J 32% McDonn 22% 22% Comm.E S«% 3*» Merck 105 103 V, Cons.Ed 2'% VIGM 23% 22% Cont.Car «•"« «8% Mlnn.M 105', 104% Corlt.Oil 24% 24% MIB.P.A 658 64%| Cont.Tel 30% 20% MobilOC 411 39% Corn.Pr 32 31% Monsant 33% 33% CrossFnc 9 04* 9.01*. Nat.Bisc 52 S2V. Curt.Wr 16% 16% Nat.Can. 70% 72 CurW-A 28% Mv:. Nat.Cash 153 152% Dartlnd. 48'/, 48% Nat .Dist 16 l«% Delmont 23 22% NatGvpi 30 18% J -te***"S ven stellen. Bovendien is de » van j terughoudend in afwachting ~, begroting die pi-esident Nix°' dag zal indienen. Koersverliezen vielen in ayAo^:.' ren te noteren. De compu% s'■; , waren als groep lager. OoKn_el>2Sl mobielaandelen lagen a■?n ™ Verder omjlaatg Amenc phone (—IV* dollar). Volgens opgave van Hir<* , noteerde: Kon. Olie 37%-38% , dO»J %) dollar, Philips 17y4-% <°i; d lar, Unilever 3iy2-S/4 'k KLM 35 V» (37%) dollar. Omgerekend in «< luiden deze koersen: Kon. OHe; 6'*;i -138,90 (136,10-137), PhiUPf-o.IAiA 63,80 (onv.), Unilever ƒ l1!'/]?1 I (114,50-116,30). KLM ƒ 127.50 l V,k. 28,1 "*. f\\ Nat.Stee) 38% 38% Un.Corp 't .'% NYC4 51% 50% Un.Fru» *£ tf