FAMIH E-BERICHTEN. Uit andere Co grapten. Ondertrouwd: 1 Februari, H. L. Odé en N. Zwart Doorn/ Waddingsveen. Getrouwd: 2 Februari. W. Meter en J. Wie WitmarsumfMarssum. Bevallen: 31 Januari. Mathyse, geb. Uodefroi ),, Amsterdam; —W. vaa der Weide, geb. Bolu.au ï Hariingen; — A. A. S. Thedinga, geb. Vegter, > Helpniau. 1 F-»_ari. Van den Ende, geb. Malsoh, D-,Ro'".:_ dam; — W. M. Nieuweuhuis, geb. Franca, _ d
Het nieuws van den dag : kleine courant
- 05-02-1907
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrecht onbekend. Het zou kunnen dat nog auteursrecht rust op (delen van) dit object.
- Krantentitel
- Het nieuws van den dag : kleine courant
- Datum
- 05-02-1907
- Editie
- Dag
- Uitgever
- Steendrukkerij Roeloffzen en Hübner;NV De Kleine Courant
- Plaats van uitgave
- Amsterdam
- PPN
- 83249562X
- Verschijningsperiode
- 1870-1923
- Periode gedigitaliseerd
- 1870 t/m 1914
- Verspreidingsgebied
- Regionaal/lokaal
- Herkomst
- KB c 226
- Nummer
- 11383
- Toegevoegd in Delpher
- 20-11-2013
Familiebericht
Zesde (laatste) Blad. HET TOONEEL. ROSIER FAASSEN. †
De laatste der grooten van het roemruchte gezelschap Le Gras, Van Zuylen en Baspels, Rosier Faassen, is nu ook voor goed heengegaan. Met weemoed las men Zondagmorgen het bericht van zijn dood. Kalm, gelijk geheel zijn leven en zijn kunst, is ook zijn heengaan geweest. Kalm en rustig. De voorgaande week lichtelijk ongesteld, bezocht door bronchitis, beeft hij eergisteren, Zaterdag, 'oor het eerst het bed gehouden en is aan den avond van dien dag te half tien ure ontslapen. Rosier Faassen laat eene schoone heugenis na als tooueelkunstenaar, te sehooner, omdat de heugenis aaa hem als mensch ook schoon is en blijft. Het geestelijk erfdeel, dat hij zrjn kinderen nalaat, is: een schoone naam, waardig gedragen.
Sedert eenige jaren als ambteloos burger levend, rustend op zijn lauweren, bleef hij niet werkeloos. Daartoe was zijn geest te levendig. Weinige weken is het geleden, dat hij in geschrifte herdacht den dood van eene zijner oude confrate-essen, den dood van Mevrouw Piceni.
Als zij heeft hij aan het tooneel te s-Gravenhage gelukkige dagen doorgebracht, en met de kunst en het leven geworsteld en overwonnen. Hij heeft er met zijne even bedaarde, even zuinige en kalme confraters O. Spoor en Hector Lorjé heerlijke jaren doorleefd en zich, als zij, vrij gehouden van buitenissigheden en dwaze phantasieën. Hij heeft er als zij geleefd als rustig burger en dienaar der kunst, het voorrecht gehad omgang te hebben of in aanraking te komen met de beste schilders in dien tijd, smaak te vinden in wandelen en lezen en velerlei kunst te kunnen genieten. Opgevoed als Fransche jongen en verkeerende onder Franschen, is hij zijn loopbaan begonnen als Fransch acteur bij het Fransche gezelschap in het Theatre op den Singel te Amsterdam.
Van dit Theatre ging hij over naar dat van A. van Lier en Schoeman en werd Holiandsch tooneelspeler. Van net Grand-Théatre A. van Lier trok hrj haar 's-Gravenhage en heeft daar als lid van het gezelschap van den Koninklijken Schouwburg een groot deel van ziin leven gesleten. Brj of even vóór de ontbinding van deze zaak achtte de directie Le Gras, Van Zuylen en Haspels het een voorreoht hem aan de hunne te kunnen verbinden. Na die verbintenis heeft hij Rotterdam niet meer verlaten en is er bij alle wisseling of wijziging van directie als acteur gebleven en in Botterdam tot de «Mannen van Beteekenis» gaan behooren. Lang vóór hij zijn roem zou kunnen overleven heeft hij afsoheid van het tooneel genomen en de Rotterdanïmers hebben het hem niet iaten gaan als in de fabel van »De Krekel en de Miern: zij hebben hem de zorgen voor den ouden dag verlioht. Rosier Faassen heeft in zgn lange tooneelspelersloopbaan zich gekenmerkt door de kunst van scherpe en nauwkeurige typeering, door een bijzonder soort van humor, aan welke de scherpte van stem iets eigens en eigenaardigs gaf, waarbij zijn oog glinsterde en de trekken om neusvleugels en bij de oogen die glinstering versterkten en eene kleine buiging van het lenige, lange lijf meewerkte. Bovendien was er iets keurigs in zijn beweeg, vooral in dat der handen, der vingertoppen. Al deze eigenaardigheden zijn wel nooit sehooner en scherper uitgekomen dan in de rol van den dansmeester, door hem vervuld in Madame Sans Gêne. Als Nederlandsch acteur had hij de deugden van de Eransche collega's. Men zou zelfs bij hem overeenkomst met Coquelin hebben kunnen vinden.
Rosier Faassen was mensch-en-acteur uit één stuk; zooals hij er uitzag, zoo speelde hij. Al had Rosier Faassen iets Fransch, hij was door en door Nederlandsch, ook in zijn kunst, bovenal in het typeeren, waarin men zien kon, dat er een schilder in hem verloren was gegaan. Een «Haspelstok «, en zoo vele andere creaties heeft hij door soherpe omlijning en door nabootsing der werkelijkheid tot een vast type gemaakt. En zóó menige rol in zoo menig stuk, als «Oom Hartkamp« in «Zonder Naam«, — «Vader Dirk- Ben» in »Anne-Mie«, — «Baas van Vijgen» in «Hannes».
Nederlandsch is Rosier Faassen ook in de vele stukken, die hrj gemaatkt heeft. Het romantische van de sohildersbent. onder welke hij in de dagen van den ouden Van Hove verkeerde, heeft hij wel niet. afgelegd, misschien om den hang van het tooneel naar het decoratieve, maar in al zijne bekende volksdrama's schuilen tafereeltjes echt Holiandsch, niet vermooid, maar geheel werkelijkheid, geheel in den geest der Hollandsche schilders, als: een bruiloft, pleizier op straat, huislijkheid, zingen op de harmonica . enz. Het leven van de smalle gemeente, dat heeft bij gemaald naar de natuur, trouw en oprecht. Dat versloeg den wilden romantiek van het geheel.
Rosier Faassen heeft, behalve vele tientallen vertalingen van Fransche tooneel werken, een groot aantal oorspronkelijke stukken en een opera, ook zijn eigen leven verteld, ronduit en goedhartig- Dat leven lezende, hoort men hem spreken, ziet hem zelf en leert tevens bij hem kennen, zonder dat hij er over spreekt, de groote liefde voor het goede; voor de zijnen; voor zijne ouders; voor znn gezin; voor zijne vrouw, hem reeds in den dood voorgegaan, en voor zijne kinderen, voor zijne kinderen bovenal. Rosier Faassen was een man, die muziek in zich-zelven had en een leven geleefd heeft van schoone evenredigheid.
Met zijn dood zijn alle grooten van het gezelschap Le Gras, van Zuylen en Haspels heengegaan. Hij is de laatste van allen. Hun werken is eohter niet vergeefsch geweest. Op wie na hen gekomen zijn, hen opvolgende, is de geest overgegaan, zij staan als onder den ouden stempel. De stijl, het voorname in kleeding en spel, het rustige en «effen, het nietoverdreveue kenmerken ook hunne verte-ningen. Als de voorgangers munten die van het beden ook uit, zij het misschien niet zoo treffelijk, in het spelen van «cooaed—,j en daarin heeft het Kotterdamsche gezelschap van Legras, Van Zuylen en Haspels zich steeds onderscheiden. In het drama, in het groote werk, in het dramatischen ging hun kracht in zwakheid onder: maar een Mevrouw Catharina' Beersmans beheerschte dan het geheel, en volkomen.
Rosier Faassen heeft tot het eigenaardige der Rotterdamsche tooneelspeelkunst niet het minste bijgedragen, en zeer veel tot het verwerven en behouden van den goeden naam van het gezelschap: Legras, Van 'Zuylen en Haspels. Als zoodanig eu als mensch was Rosier Faassen door het geheele land geacht en bemind, koos de Maatschappij van Nederlandsche Letterkunde te Leiden en de maatschappij van Kunsten en Wetenschappen te Utrecht hem tot lid en verhief H. M. Wilhelmina Koningin der Nederlanden hem tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Rosier Faassen zal te 's Gravenhage, waallij 9 September 1833 geboren is. Woensdaga.s. op «Oud-Eik-en-Duinen» ter aarde worden besteld. _ _ „ . J. H. Eössing.
BINNENLANDSCHE NIEUWS.
— 4 Februari. — Te Gendt (O ver-Betu we) hee f t de R aa_ met i tegen 8 stemmen besloten de wijsiging van de concessievoorwaarden voor de tram toe te staan, onder voorwaarde, dat de tram door de kom der gemeente zal loopen. Oe voorzitter verklaarde van dit Raadsbesluit vernietiging te zullen aanvragen.
De directie van de paardentram.-maatschappij te Haarlem — waarvan de concessie afloopt en door dea Gemeenteraad niet verlengd is — heeft aan Burg. on Weth. verzocht te willen bevorderen, dat haar personeel bij de exploitatie van electrische tramlijnen in de gemeente door de H. IJ. S. M. zal worden overgenomen.
Te Franeker heeft de Heer B. van der Meulen Pz. zijne 50-jarige werkzaamheid op het kantoor der firma L. B Fontein, steen- en pannenbakkers en bouthandelaars aldaar, mogen herdenken. Aanvankelijk opgeleid voof onderwij—r, deed hij indertnd met gunstig gevolg examen voor onderwijzer van den 4en rang. Wijl echter handel en nijverheid hem meer aantrokken dan het onderwijs, voud hij eene betrekking bij den Heer B. L. Fontein, destijds chef der bovengenoemde firma, waar hij zioh allengs zoo goed op de hoogte van ailes wist te stellen, dat hij mettertijd de rechterhand van zijn patroon werd, dien hij aog altijd met warmen eerbied en dankbaarheid herdenkt. Na diens overlijden m 1884 behartigde de Heer Van der Meulen met de meeste nauwgezetheid de zaken in het belang van de weduwe en de kinderen, en daarna voor de tegenwoordige firmanten. Op den dag van zijn gouden feest hebbeu zoowel de firmanten als het uitgebreide personeel, alsmede vele partioulieren getoond de werkkracht van den nog steeds krachtigen jubilaris naar waarde te schatten.
De afdeeling Utrecht van den „Nederlandschen Bond van Gemeente-Ambtenaren" zal Zate—lag 9 Februari te Utrecht eene aigemeene vergadering houden, waarin aa ter sprak? zal komen een voorstel van het bestuur tot opnohting van een cursus voor opleiding in de gemeente-administratie. Ook zal besproken worden hetgeen de afdeeling t© doem staat tot bet verkrijgea van eene herziening via de jaarwedden der burgemeesters, secretarissen en ontvangers.
Tijdregeling. — De Aigemeene Winkeliersvereenigiag heeft in een adres aan de Tweede Kamer de invoering van den Midden-E—'opeeschen tijd bepleit.
Paarden. — De Duitsche handelaren gebroed—s Eichenwald bezoeken deze week 32 plaatsen in de Oostelijke helft der provincie Groningen, om eenige waggons werkpaarden van 4 tot flO jaar op te koopen, voor f3OO _ f6OO per stuk.
Bloembollen. — Bij eene te Lisse gehouden verkooping van bloembollengTonden werd ruim f 17,000 peir H.A. betaald.
GEMENGD NIEUWS.
Van 20—28 Februari a.s. zal de firma J. L. Beijers, te Utrecht, publiek verkoopen de bibliotheken van wijlen de heeren Dr. J. J. P. Valeton, oud-hoogleeraar der Universiteit te Groningen, N. D. Doedes, oud-leeraar M. 0., Dr J. M. Selhorst, geneesheer te Leeuwarden, de predikanten J. Harteg, H. M. Bruna G_ en G dc #raal, alsmede die -van wijlen de notarissen W. A. de Favauge cm J. G. Mooarees.
Naar aanleiding van Messchaerts concert te Weenen schrijft Korngold in de „Neue freie Presse": „Er ist heute der Einzige. Ucber einen aolchen Meister schreibt man nicht mehr. Man geht hinein und genieset".
Te Soheveningen is Zaterdag— in tegenwoordigheid van den directeur der Visschershaven, den Heer Bakker, en den commandant van de brandweer, Jhr. Wichers, benevens een vertegenwoordiger van den Sleepstoombootdienst-Smit & Co., te Kotterdam — onder medewerking van de brandweer en het havenpersoneel een proef genomen in de haven met de brj gevaar, als drijvende stoombrandspuiten, dienende sleepbooten „Kijkduin" en „Staald-in". Toen de slangen aan de stoompompen dier booten waren aangekoppeld, werd eene proef genomen op den sloep-logger „Sch. 387", welks mast met wimpelatok, ruim 25 meter hoog, niet alleen werd bereikt, maar door den waterstraal rijkelijk werd overstort jNog andere oefeningen deden uitkomen, dat de haven voorloopig de noodige brandbluschmiddelen bezit.
Te Driesen (Noord-Brabant) zijn de boerderijen van Groenendaal en Linnemans afgebrand, waarbij al het vee is verloren gegaan. Oorzaak 'van het ongeluk was het omvallen van een lantaarn.
De Groninger kermis, welke het vorige jaar niet gehouden werd, is dit jaar bepaald van 11 tot en met 21 Mei»
Vele arbeiders uit Friesland, die juist vóór de vorst naar Duitschland waren vertrokken, moesten wegens de plotselinge strenge koude, waardoor er niet in den grond kon gewerkt worden, tot hunne groote teleurstelling terugkeeren. Onder hen waren er velen, die daartoe niet het noodige geld hadden en dus nu in kommervolle omstandigheden verkeeren.
In de buurt van Bedum (Gr.) werd een veearts geroepen voor eene koe, welke lijdende was aan „bias' of „wind". Het dier werd gepunctueerd en met goed gevolg. Eenigen tijd daarna vertoonde zich echter wederom dezelfde opgeblazenheid en werd de veearts andermaal geroepen. Om geen nieuw gat te maken, werd nu met een lucifer gezocht naar de plaats waar het eerste gat was gestoken. Bij de hernieuwde operatie sloegen opeens de gassen, welke uit het lichaam kwamen, in brand en stegen als een vuurkolom omhoog.
Gelukkig ontstond er geen brand en zoowel de veearts als de andere aanwezigen kwamen met den schrik vrij.
Het negenjarig dochtertje van de weduwe Van S., te Over-Diemen, is bij avond in een wak op de Diein geraakt. Toen men haar vond, waren de levensgeesten reeds geweken.
RECHTZAKEN.
De Rijksadvocaat Mr. A. W. —omkes, te Groningen, heeft tegen den Heer 8., rijwielhandelaar aldaar, de hoogste straf, f 100 boete, gevorderd, omdat genoemde heer steeds onwillig is het beschrijvingsbilj-t voor den hoofdelijken omslag in te leveren. Het Op. Min. vroeg toewijzing van deze vordering.
PINANTIEELE BERICHTEN.
Te Hulst ia de derde Algepieene Vergadering gehouden van den fi. Kath. Boerenbond voor Zeeuwsch- Vlaauderen Oostelijk deel. Vertegenwoordigd waren 16 afdeelingen, weike in het afgeloopen jaar te zauien 9UI leden telden. Aan elke dezer afdeelingen is verbonden eene Coöperatieve Boerenleenbank, volgens het stelsel Raiffeiseu ; de meesten daarvan zijn aangesloten bij de Centrale Bank te Utrecht; slechts enkele bq die te Eindhoven. In bet afgeloopen jaar werden verschillende uitmuntende landbouw-werktuigeu voor gezamenlijke rekening aangekocht; alsmede ontzaglijke hoeveelheden kunstmeststoffen en zaaigranen. Énkele afdeelingen hebben varkensverzekeringen, andere hebbeu ziekenfondsen gesticht. Ook is de Bond in het afgeloopen jaar aangesloten bij deu Nederlandschen Boerenbond. Ue ontvangsten bedroegen ƒ 148,62>_ de uitgaven ƒ 112,99 h Het ontwerp Ongevallenwet betreffende den Landbouw werd breedvoerig besproken. Het bleek, dat men ifl het algemeen mee ging met het uitgebrachte verslag van den Nederlandschen Boerenbond. De heer L. J. Colsen, Bijks-veearts te Honteuisse, hield eeue belangwekkende lezing over »De Koopvernietigende gebreken en de bedriegerijen ia den paardenbandel.n
Besloten werd te onderzoeken ot meu zich «al aansluiten bij het Nederlandsch Laadbouwcomité. Ten slotie werd besproken de verwerping van het voorstel Angerloo os. op de laatstelijk te Utrechtgehouden Aigemeene Vergadering der Eaiffersen Banken. Besloten werd ecu adres van instemming te zendea aaa de aideeliagen van den Nederlandscüeu Boerenbond die daartegen protesteerden.
STADSNIEUWS.
Jubileum-Van Emmerik. — De Heer H. M. P. van Emmerik, deonderchef van het Oentraalatation, ontving gisteren bij znn 25-jarig ambtsjubileum talrijke blijken van hartelijke belangstelling, zoowel van de zijde van het personeel der H. IJ. S. M. als van den kant van het publiek. Ia de examen-zaal op bet station, die fraai getooid was met planten en bloemen, werd de Heer v. Emmerik gehuldigd. De jubilaris verscheen te half twaalf met zijne familie in de feestzaal en werd allereerst hartelijk gecomplimenteerd door den chef vau het Centraalstation, den Heer Van Vassea, die de verdieasten van den bekwamen spoorwegambtenaar iv het lioht stelde en nog eens in uennneriug bracht de dageu van 1903, toen Van Emmerik, gelijk bekend is, zoo flink optrad en de Maatschappij groote diensten bewees. De Heer A. W. M. Giliam, chef ran den binnendienst op het station, wenschte hierna den jubilaris geluk uit naam vau het personeel en bood hem een fraai geschenk aan, n.l. een insluithaard. Het cadeau ging vergezeld van een album, keurig uitgevoerd door den Heer Van Doornik, teekenaar aau de H. IJ. S. M De Heer Giliam besloot zijn toespraak met een «laag leve Van Bmmenkt, waarop een luid hoera volgde van alle aanwezigen. De jubilaris dankte de beide sprekers en alle belangstellenden met een kort, welgemeend woord. Namens de directie der_ Mpij was de onderchef reeds 's morgens vroeg gelukgewenscht door den Inspecteur in Aie. Dienst, den Heer G. J. Sarlemijo, die hem een enveloppe met inhoud overhandigde. Zeer velen kwamen in deu loop van den dag den jubilaris nog de hand drukken.
Telephoon.
Het aantal in gebruik zijnde nummers bq het Ge. meen telijk Telefoonnet, alhier, is in den loop der maand Januari j.l. gestegen van 738 i* (met 9126 aangesloten posten) tot 7452 (met 9196 aangesloten posten), voerende gemiddeld ruim 65,000 gesprekken per etmaal. Deze getallen bedroegen over dezelfde maand van het vorige jaar respectievelijk «674 (met 805. aangesloten posten) en. 6687 (met 8184 aangesloten posten) voerende gemiddeld ruim 50,000 gesprekken per etmaaL
Tooneelvoorstellingen, Concerten enz.
-tr.adsso houw burg l.eids.-neuleiu. -_a_schis Or___ van Den Haag, Dir. v. Bijlevelt _ Leièvre. Dinsdag 5 Febr. (7»_ u.) Louise, Boman musioal vau (Jharpentier. Faut. de Balcon ƒ5.36, Koningsloge f3.lT>/_, Stalles en Frontbovenloge ƒ3.l—, Boyenloge en Benedenloge / 2.72><, Parq. / 2.20, Part. ƒ 1.67j_, Gaand.loge, le Amph., le Gaand. (Ie iij j ƒ 1.15, le Gaand. (2e, 3e en fe rij) /O 7 . 2e Amph./0.623^ 2eGaand, ƒ0.41 >_. Belasting inbegrepen.
Kon. V—i_u*. >H_r Nbdbbi_jjdsoh Tookbeh. Woensdag 6 Febr. (8 u.) Hofgunst, Blijspel van Thilo v. Trotha. Donderdag 7 Febr. (8 u.) Vriendinnetje. Faut. de Saloon, Stalles en L'ront-Boveuloge ƒ2.60, —j-Buven- en Eront-Beuedenloge f 2, Zij-Benedenl. ƒ1.76, I'arq. (3 rijen) ƒ1.6. Bart./l, Gaand.loge ƒl, le Aiuph. ƒ0.76, le Gaand. ƒ0.60, üe Amph. ƒ0.50. 2e Gaand, f n.30. Grand-Th-ütre (Amstelstraat). Dinsdag 5 Febr. (Tt u. i Ned. Opebbtte-Ensemblb, met meiewerking van Mevr. Buderinan— Van Lijk ca den Heer S. van Beem : üe Mascotta, vaa Audran. Stalles en Baio. ƒ 1.60 (Avant-scène 6U et. hooger) Froutloge ƒ 1.26, Zqloge ƒl. Bart. ƒ 0.76, Gal.log» ƒ 0.60, Gal. ƒ 0.35. Paleis voor Volksvlijt. —'AM——isohb Ope_ _. Dir. M. de Hondt Dinsdag 5 Febr. (8 u.) Cavalleria Rusticana, van Monleone (onder persoonlijke leiding v/d Ooinponist). Vooralgegaaa door Cavalleria Rusticana, van Mascagni. Woensdag 6 Feor. (8 u.) Gastvoorstelling Emma Nevada. La iraviata, van Verdi. Loge f 3.60, stalles ƒ 2.60, Para. ƒ2, Purt. en Froutbalc. ƒ 1.60, Middeubalc ƒ 1.26, _ibalc. ƒl. Amph. / 0.76, Gal. ƒ 0.6 U. ' ' ' Hollandsohe Schouwburg (Plantage). Nedbkl. -OONB__vebeeh. Dinsdag 6 Febr. (8 u.) Een Liefdedienst, Uraiuat. schets van Marie Mets Koning. Van Zaterdag tot Maandag! Blijspel van F. Ferm en K. Pryce. Stalles en Frontloge ƒ2, Parq. ƒ1.60, Zijloge ƒ 1.26, Part. ƒl, Frontbalcon ƒ0.75. Zijbalc. /O-U Amph. ƒ0.40, Gal. ƒ 0.30. Schouwburg Frascati U'tautage Midde_l.> Dinsdag 5 Febr. (Tt u.j De bovennatuuriüke Zoon. Stalles / l, l'art. ƒ0.60. Gal. ƒ U._J. Bembrandt-Theater (Bembrandtplein). Dinsuag 6 Febr. c 8 u.; Gastvoorst. van Betty Beidl en Siegtr. Adier : Der Zigeunerbaron, vau Joh. Strauss. Middenioge ƒ 2.50, Zijloge en ötalles ƒ2. Faut. achter de Loge en Parq. ƒ 1.30, Bart. ƒ 0.80, Frontbalcon fO.W. _ijbalc. / 0.50. Middengal. ƒ 0.36, Zijgal.ƒo.2s. Zie voorts onder Advertentiën blz. 22. Schouwburg Stoei —Spree (Plantage Fr. Laan). Woensdag 6 Febr. (8 u.) De Gebochelde, Drama van Paul Feval. Faut. ƒl, Stalles en Middenbalo. ƒ0.75, Zijbalc. ƒ0.60, Parq. ƒ0.40. Concertgebouw. Dinsdag 5 Febr. (» u.; ki eine zaait Voon—achtavoud door Willem Boyaards. Zaal ƒ2, Balc. ƒ1.50. «De Nieuwe MuziekhanüeW. Leidschestraat 16. English Beformed Church (Begquhof). Douüerdag 7 Febr. (8 u.) Orgelconcert door da heeren Aut. H Tiene ca F. Mooleuaar, met medewerking van Mevr A. Nooroewier— Keudingius, sopraan, eu den Heer Francis J Hill, violuneellist. ƒ 1.60 »De Aigemeene M_uekhanUel«, Spui. Gebouw Mpij. v. d. Werkenden Stand (Kloveniersburgwal)- Maandag 11 en Dinsdag 12 Febr. (8 u.) Tweo populaire physikidisohe Kxperiaiental-Avonden voor dames en heeren, door Gustav Dabne. Entree voor de beide avonden ƒ 250 ; leerlingen vau openbare instellingen vau ouderwijs ƒl. Toegangsprijs vooi iederen avoud afzoaderlgk ƒ 1.60, leerlingen ƒ 0.7& -De Aigemeene Muziekhandel», Spui. Circus Carré (Bin—au-Amstel). Dagel. (8 u. j Voorstelling apecialitei ten-Theater, Dir. fc'nts van Haarlem. Middenioge ƒ2, Zijloge ƒ 1.60, Stalles ƒ 1.25, Klapstoelena/d Loge ƒl, Part. Eu Part.. Klapstoelea ƒ11.76, ze Itaug ƒ0,60, 3e Bang / 0.25. Zie voorts onder Advertentiën blz. 22. Variété Flora (Amstelstraat). Uagei. (Tt ii., öi
Handelsberichten van Grrebe _ Co. Siotnoteering. New-Yor_. 30 Jan. 31 Jan.l Febr. 2 Febr. Katoen •Februari 9.06 9.03 9.01 901 Maart 9.19 9.19 9.16 912 AprU 9._ S 9.26 9.23 9*o Mei 9.d3 9.36 9.32 9ao Juni 9.36 9.39 9.37 2.i& Juli 9.41 9.45 9.43 9 Augastas 9.36 9.43 9.41 9 a September 9.40 9_2 9.49 9 l-j October 9.«) 9.73 9jo a^ga November —_ _ .- „ Tarwe Februari —— ___ ___ mmmmm Maart —_ . ___ ___ Aprü ___. , __ »*e>. 86- 86* 84W Bft- Ju_l _ _^ ____ Juli 844 84* 83* 84W Augustus , , _ t -ptember — — .-.- —. Male Februari — ... Mei 53% 53% 63_i _T- Juh 63^ 53}_ 63- 523< September -__■ —— Chicago. Tarwe Februari •&% li% Mei 78H 79— 11% ,H%i Juh 78. 78^ 77 _ ,s^ _ , September 78* 78^ 77^ 78^ Maïs Februari 43— 42 _ Mei 46!_ 46 k 46V 46-t Joli 46* 46*. 46- 45* September — — 46<* 46—