'"Bij Kon. besluit is benoemd tot commandeur in de orde van Oranje-Nassau Mr. C. J. Ueyluiy. president van het hof van justitie in de kolonie Suriname. W. Metz Tz., te Oude-Schild (Texel), oud-gezagvoerder-postconduoteur van deu stooinbootdienst Nieuwediep-Tezel, is benoemd tot broeder in de orde van den Nederlandscüen Leeuw. Agreatie is verleend aan de door het kapittel der ridderlijke Duitsche orde Baiije van Utrecht gedane admissie van den edel-f-xpectant K. G. W. baron van Wassenaer, als ridcler-expectant der orde, met vergunning tot het dragen van het kleine ordenskruis. Met 15 Nov. is op ziju verzoek eervol ontslag verleend als burgemeester der gemeente Oud-Beierland aan A. vm Lith, onder dankbetuiging voor de bewezen diensten. Aan Jhr. Bas Backer, burgemeester van Bloemendaal, vroeger van Klburg, is op zijn verzoek eervol ontslag verleend als commissaris van den straatweg langs de Zuiderzee. Tot leeraar aan de Rijks Hoogere Burgerschool te Den Helder is benoemd Dr. O. H. Kettner, thans leeraar aan de R. H. B. S. te Leeuwarden. Van 1 Deo. a. s. tot en met 30 Nov. 190 S is At. fl. Cohen, arts, 2e-geneesiieer aan hot krankzinnigengesticht cllet Groote Urafftd», te Warnsveld, benoemd tot 2en geneesheer aan 's Bijks krankzinnigengesticht te Md'eniblik. De volgende pensioenen zijn verleend: K. Buining, Wed. H. Buitjes, postbode, fiOi; —A. WaaVcens, Wed. Mr. J. W. Schepers, kantonrechter, ƒ 6i)0; — 6 Jochems, Wed. 2). Janssen, pedel aan 's Rijks Universiteit te Utrecht, ƒ561; —A. B. B. Frissen, Wed. J. fl. van Kan, landmeter van het kadaster, f&.'.Q; — J. Doornbos, Wed. A. Bost, brievengaarder /21ö; — A. Q. Meuwpoort, Wed. C. J. Schijf, portier aan het hypotheekgebouw te 's-Gravenhage, ƒl2l ;— A. Slet, Wed. J. Benink, Rijksveldwachter 2e kl., brigadier-majoor-titulair, ƒlB7 ; — E. \\ egeuer. Wed. i. Bruins, postbode, — G. C. Bok, Wed. F. de Vries, kommies 2e kl. bij 's Rijks belastingen, ƒ333 ; — /. can Beek, Wed. P. Moll, brieven- en telegrambesteller, ƒ2.62; — M. Mus, Wed. A. van Merkom, kantoorknecht der telegraphie, ƒ532; — A., J. en B. de Vries, kinderen uit het huwelijk van wijlen T. de Vries, laatstelijk commies 2e kl. bij 's Rijks belastingen, laatstelijk echtgenoot van C. C. Bok, met wijlen J. Dronkers, ƒ238; — _? A. en fl. Bruins, kinderen nit het huwelijk van wijlen den postbode J. Bruins, laatstelijk echtgenoot van E. Wegener met ff. Grevmg, f'H5; P. J„ C. A. en W. O. van Tperen, kinderen uit het huwelijk van wijlen deu brievengaarder K. van Tperen met wijlen S. M. van der Kraan, f 212; — A. Bartgers, te Beekbergen, ƒ212; — G. Gelsmg, te Dieren, ƒ302; — _. Faber, te Scheveningen, ƒ1037.
De Bt.-Ct. No. 266 bevat een Kon. besluit van 18 Oct., tot nadere vaststelling van buitengewone maatregelen tot afwending der Aziatische cholera en tot wering harer uitbreiding eu gevolgen.
Ter vervulling der vacature van Êantonrechter te Schoonhoven, is de volgende aiphabetische lijst van aanbeveling opgemaakt: Mr. S. Th. A. Hjermsen, Mr. S. Meihuiizen, Mr. J. T. Sluis, griffiers bij de Kantongerechten te Sliedrecht, Oirschot en Middelburg.
De officier van administratie 2e klasse J. E. J. de Raadt, dienende aam boord van Hr. Ms, monitor „ Heiliger! cc", wordt met 16 dezer geplaatst in de directie der marine te Am- Amsterdam en aan boord van genoemden bodem vervangen door den officier van adm, detr 2e kl. C. A. Hatuer.
Aaa W. A. M. Valk© nberg, loteiing voor de lichting van 1907, mit de gemeente Hulsberg, behoorende tot het 2de rag. inf., is bij Kon. besluit ontheffing verleend tot 21 Sept. lyOl van het nog niet vervuld gedeelt» van den werkelijken dienst, welken bij gehouden is te volbrengen, omdat hij geacht wordt onmisibaar te zijn voor het gezin waartoe, hij behoort.
De Ministers van Koloniën, van Marine, van Oorlog en van Landbouw, Nijverheid ca Handel verleenen deze week geea audiëntie. De Minister vaa Financiën verleent Zaterdag a.s. audiëntie ia plaata van Donderdag a.s. Blijkens uit ladië ontvangen telegraphische berichten zija a, in Celebes en ond-mooi iq heden, aaa bekomen wonden overleden de sergeant J. van Leijenhorst (No. 44630); — b. op Ceram, bij eeae beschieting van eeae patrouille uit de kampoag Hoekoe iieljü aiet levensgevaarlijk gewond de fuselier A. Cremer (No. 43301); — c. iü(p Timor, bij eeae verraderij>ke overvalling van eeae rustende patrouille doof de bevolking te Kolbano in het landschap Amanoebamg, gesneuveld de sergeant M. Schiphorst (No. 6i2i2) cm de korporaal F. M. Schwung (No. 56290).
"Derde Blad. BINNENLANDSCH NIEUWS. 13 November. UIT DE STAATS-COURANT.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/11/14 00:00:00, p. 9. Geraadpleegd op Delpher op 28-02-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164359:mpeg21:p009
"Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/11/14 00:00:00, p. 9. Geraadpleegd op Delpher op 28-02-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164359:mpeg21:p009
CXXXIX *). Alvorens bij den zwaren wintermantel tegen de koude beschutting te zoeken, hangen wij ons een lange of korte boa of wel een pelerine van bont om de schouders. Daaruit straalt eene weldadige warmte, en dat is voldoende om het lichaam ce verwarmen zoolang felle koude zich nog niet doet gevoelen. Telkens schijnen er pelsdieren gevonden te worden die weer nieuwe bootsoorteu leveren. Men hoort van velerlei, dat als nieuw, onder Bchoonklinkende namen, in den haüdel gebracht wordt, en toch is het meeste fraaie bont siechts imitatie en wordt onder den vreemden naam zijn bescheiden afkomst verborgen. Geloof nu met, dat ik van dat imitatie kwaad wil spreken, dat ligt verre van mij, het zou onbillijk zijn, daar bet nagemaakte er vaak even fraai en elegant uitziet als de een of andere zeldzame pelssoort. Het is alleen om u behulpzaam te zijn bij het inkoopen, dat ik hier op de werkelijke waarde van die bontsoorten wil wijzen. Thans wordt ons aangeprezen: sColumbia sealskin«, «Belgisch sealskin», «la loutre électrique«, »la loutre d'Asie«, benevens het Noorweegsche en het sealskin uit Virgiuië. En toch zijn al die namen slechts gelegenheidstitels, want de afkomst van het bont met die titels is niet zoo adellijk ais dat wat men met den eenvoudigen naam van «loutrea of »sealskin« aanwijst, en waarvoor per klein velletje eenige honderden guldens betaald wordt. De bontsoort, welke men als «sealskin» met een welluidend toevoegsel aanduidt, is vervaardigd uit de velletjes van het eenvoudige konijn. ï)e huidjes ondergaan daarvoor eene zorgvuldige behandeling: zij worden geschoren, geverfd en »souple« gemaakt. . Is het konijn wit dan wordt het vachtje gedoopt als: »herminette«, «hermine royale» en "•}"__ _U* -w-o» van __ Dag vaa 31 Cct,
audere van den hennelijn afgeleide namen. De kleine echte hennelijn is te zuiver van ras om met bedriegelijke toevoegsels te willen pronken, en blijft zich daarom eenvoudig «hennelijn» zonder meer noemen.
Velerlei martersoorten levert ons de bunsing. Zooals: de Noorsche marter, de marter va^ Bosnië, alsook de marter van Labrador en de Russische.
De langharige vacht van het schuchtere haasje, steiloor, geniet de groote eer om als de pels van Reintje de Vos verkocht te worden. Men noemt dat bont naar verschillende plaatsen in de .Noordelijke streken, zooals : Sitska, Alaska en Siberische vossoort.
De vacht van den zilvervos wordt gefabriceerd doordien men er witte haren tusschen plakt of wel door ze door de huid heen te trekken. Het Russische schaap »miras« dient als namaak voor Astrakan Persianer, en het is onaangenaam, dat daarvoor geen andere benaming is gekozen, want het, wordt als echt Astrakan in den handel gebracht.
Ook heeft men thans Noorsch, Russisch, japansch en Hoendoera's Vison. Daarvoor dienen goed geprepareerde velletjes van Chineesche hondjes, welke in het Hemelsche Rijk bij duizendtallen rondloopen en in werkelijkheid van geen waarde zijn Ook wordt de gewone Canadeesche marter in het sabeldier veranderd en aangeduid als: Amerikaansch «Zibeline», «Zibelinette» enz. Wij willen hier deze kleine trucs in den handel niet afkeuren, want ze waren noodig om aan de groote navraag om bont te voldoen. Er zouden nooit genoeg pelsdieren gevonden worden om de schouders van haar te bedekken voor wie het dragen van bont thans een behoefte is geworden, en ook moest men met middelmatige beurzen rekening houden, zoodat nu daardoor eene oplossing gevonden is.
Zij die het verlangen, kunnen zich imitatie aanschaffen en thans met eenige warenkennis hun inkoopen doen, zonder zich door den een of andexen minder nauwgezetten handelaar te laten inüuenceeren; daarbij moet men er steeds op bedacht zijn, dat bontsoorten, welke door gemoderniseerde vaak buitengewoon goed klinkende namen worden aangeduid, juist daardoor hun geringe afkomst trachten te verbergen. De dame, die om raad vraagt ten einde haar wit bont, dat zij gewasschen heeft, meer lenig te maken, moet ik zeggen, dat zij het maar weer eens in 't water moet zetten. Als het dan goed doorweekt is, het laten drogen onder aanhoudend rekken en wrijven, evenals men dat met een zeemlederen lap doet om lenig te houden. Naar alle waarschijnlijkheid heeft u het bont niet goed behandeld. Na?t bont moet nooit bij kachel warm te gedroogd worden, daardoor worden het leder en ook de haren hard, terwijl de laatste snel afknappen. Goed is het de haren met de streek meê met een borstel af te schuieren en buiten te laten drogen, dan klopt men het bont flink en kamt het met een wijden kam. Wit bont behandelt men als volgt: Men wrijft het met een witten doek, die in benzine gedoopt is, flink af, strooit er lijn krijt over en legt het in de zon. Na een zonnebad van eenige uren wordt het met een schoonen borstel uitgeborsteld. De lezeres, die vossevellen van haar zoon uit Vuurland ontving, geloof ik wel met zekerheid te kunnen zeggen, dat die goed gedroogd en tegen bederf gevrijwaard zijn. Laat u ze eens brj een goeden pelterijenhandelaar zien, die zal u dienaangaande kunnen inlichten. Mevr. M., te T. Ik heb mij nog niet voor uw zaak kunnen interesseeren, een beetje geduld heeft u toch wel, niet waar ï Ik beloof zoo spoedig mogelrjk en zend u hierbij een hartelijken groet. Hoe moet een uitzet gemerkt of geborduurd worden, vraagt men mij? Het lijfgoed van het jonge meisje wordt gemerkt met de aanvangletter van voornaam en van haar naam als vrouw en het huishoudgoed met de aanvangletters van de familienamen. Zooals: Mejuffrouw Marie Jansen trouwt met mijnheer Piet Mulder, dan wordt het lijfgoed van de vrouw gemerkt M. M, van den man P. M. en het huishoudgoed J. _L Geborduurde initialen laat men zichtbaar met katoen gemerkte letters op een plaats, waar zei het minst zichtbaar zijn. Het merkteeken moet den zelfkant van het voorwerp links hebben. Lakens merkt men aaa het voeteinde, zelfkant links; ook de lakdoeken, tafellakens en servetten hebben den zelfkantlinks van het teeken. Handdoeken, kopjesdoekei— en vaatdoeken onder de lus, welke dient om zaop te hangen ; kussensloopen worden binnen in op den zoom, waarop de knoopen genaaid worden, gemerkt met den naad links, vrouwenhemden. onder den arm links, flanellen hemden en borstrokken onderaan of op den zoom waarop de knoopen genaaid zijn, pantalons en rokken binnen in den band, kousen bovenaan, rechts vaa den naad en sokken boven aan den voet en vaa voren. Geborduurde letters zet men op 10 of 20.cM. afstand onder den zoom, naar gelang de lengte; de kussensloopen worden ook zoo geborduurd, hoewel ik er de voorkeur aangeef de geborduurde letters bovenaan, links, schuin in den hoek ta zetten, want als men vergeet 's avonds het hoofdkussen om te draaien, kan men er zeker van zijn, wanneer het geborduurde merk rechts staat, het afdruksel op een van onze wangen 's morgens te kunnen lezen. t Een huwelijksaluier vraagt 4 meter breede tule.' Tegen houtwormen moet men de gaatjes met benzine inspuiten. Voorzichtig, met geen kunstlicht er bij voor brandgevaar. Hoe men.schildpad en paarlemoer polijst, kan ik u niet zeggen, wel dat men het laatstgenoemde ten onzent verkeerd met per 1» damour aanduidt. Het beteekent «moeder der parel», en in de Fransche taal wordt het «nacre* genoemd. ___ L.C.
"Voor onze Dames.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/11/14 00:00:00, p. 9. Geraadpleegd op Delpher op 28-02-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164359:mpeg21:p009
Zij, dio aan de Techn—che Hoogeschool wenschen deel te nemen aan het examen voor civielingenieur, dat zal worden afgenomen in Januari a_., moeten zich schriftelijk aanmelden bij den secretaris dor afd. weg- en waterbouwkunde. Prof. H. J. He-velinik, vóór 30 Nov. _&.
Formulieren voor de aanmelding zijn verkrijgbaar in den technisclien boekhandel van J. Walt—uun Jr., te Delft , j
Torpedo's, torpedolanceerinrichtlngen, enz. — Complete vischtorpedo's en onderdeelen daarvan, ala: pistolen (waaronder ten deze worden verstaan de toestellen, die de ontsteking van de ladiogkamer teweegbrengen, wanneer de torpedo haar doel treft), ladingkamers, luchtkamers, aehterdeelen, staarten, voortstuwers, stoptoestelien, stuurmachines, verwarmingstoestellen, drukregelaars', oliereservoirs, gyroscopen, drijlmachines, buitenaanvoerkokers. enz., alsmede complete onderzeesche mijnen eu onderdeelen daarvan, als: mijnliouainen, ladingkamers, afvuurïnrichtiugen, ankers met lood, enz., behooren voor de toepassing van het tarief van invoerrechten te worden gerangschikt onder «Ammunitie, kauoukogels«, belast met ƒ0.75 |er 100 kilogram. Complete ianceerinrichtingen voor torpedo's of onderdeelen daarvan, als: kanonnen of buizen, leischilden, affuiten, sleden, laadgoten, achterdeksels, mondstukken, shüskaslen, sluiskleppen, pijpen voorhooge- drukreservoirs, cylinders voor lagedrukreservoirs, automatische klepkasten, enz., behooren voor de toepassing van het tarief van invoerrechten te worden gerangschikt onder » Ammunitie, geschut, ijzeren «, belast met ƒ 1.25 per 100 kilogram. Alle met het voorafgaande strijdige voorsohriften zim als vervallen te beschouwen.
"Examen Civiel-Ingenieur.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/11/14 00:00:00, p. 9. Geraadpleegd op Delpher op 28-02-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164359:mpeg21:p009
Op 13, 14, 15 en 16 Nov. e.k. zullen met den trein van 6.30 a. van Amsterdam naar Antwerpen gesloten brievenmalen worden verzouden aan Hr. Ms. pantserdekschip Friesland, te Barcelona. Brieven en stukken voor genoemd schip moeten voorzien zijn van twee elkander snijdende Innen, loopende over het geheele adres van den eenen noek naar den anderen.
"Posterijen.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/11/14 00:00:00, p. 9. Geraadpleegd op Delpher op 28-02-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164359:mpeg21:p009
Failliet verklaard. 7 Nov. Wed. J. N. van der Kraclst, trma Weduwe J. van der Kracht, timmerman en aannemer te Oosterbeek, gem Renkum; — Rechter-Cointnissa¦ is Mr. H. R. A. Boonen ; Curator Mr. A. I. van Walsem, Verlengde Kastanjelaan No. 35, beiden te Arnhem', 7 Nov. W. Winkelman, schilder te Deventer: — Recbter-Commissans Jhr. Mr. J. H. J. O. Martens van Sevenhoven, te Zutphen; Curator Mr. A. C. baron van der Feltz. te Twelloo. Geëindigd faillissement. L. Zwarlverver, te Amsterdam; —E. Buitenhek, echtg. ff. A. de Groote. te Zutphen; — C. J. vanden Goorbergh, koperslauer, te Breda tallen door verbindend worden der uitdeelingsiijst). Verificatie. De indiening van de schuldvorderingen aan den curator in het faillissement-ü M. Aspeslagh moet geschieden vóór 1 Dec. a.a. De verificatie-vergadering zal worden gehouden op Diusda:r 17 rtec. a.s., te 10 uren, in het gerechtsgebouw te Utrecht.
"Famillissementen.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/11/14 00:00:00, p. 9. Geraadpleegd op Delpher op 28-02-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164359:mpeg21:p009
Kon mem tot hiertoe spreken van : „De. Boheraers", en wist dan ieder persoon, die in de muzikale wereld leeft, wat men niet dien naam ¦wilde zeggen, thans schijnt dat anders te zullen worden. Indien men altlians de groote bladen van Berlijn, Weenen, Parijs, Londen, München, Leipzig, Florence, Turijn, enz. mag gelooven, dan ds in het Sevcik-Quartet een vereeniging voor het publiek getreden van welke do hoog-artistieke hoedanigheden di» van het beroemde Boheeimsche-Quartet zeker evenaren, zoo niet overtreffen. Uit welke bladen men ook voorbeelden zou willen aanhalen, noemen wij: „Berliner Tageblatt, Neues Wiener Tageblatt, Freie Deutsche Presse, Vossische Zei tung, Münchener Allgemeine Zei tung, Le Temps, Times, Das Vaiterland, Neue Zeitschrift für Mueik, The Standard, The Morning Poet, Il Momento van Turijn,' Leipziger Tageblatt, The Tribune, enz., ena., nergens vindt men iets dan lof esn verheerlijking van het Sevcik- Quartet.
Dit jonge viertal Boh_mers, dat drie-en-eenhaaf jaar heeft gestudeerd, dag aan dag, bijna uur aan uur, trad in 1904 voor het eerst op. Van het seizoen 1905 af trekken zij de wereld door, de harten der kunstminnaars van alle landen in Europa veroverend.
Zij zijn nog jong deze kunstenaars, dje hun leven aan het schoone gewijd hebben en zonder aarzelen drie-en-een-half jaar werkten en ploeterden om te trachten het ideaal, dat in hun zielen leefde, tot uitdrukking te brengen. Lhotsky, de eerste violist, werd geboren in 1879; Prochazka, de tweede violist, werd geboren in 1878; Moravel, de altist, zag het levenslicht in 1880; en Vaska, de violoncellist, kwam ter wereld in 1879. De meest bednagde medewerker telt dus nog geen dertig jaren. Behoeft er op gewezen te worden, dat deze kunstenaars, die dus van hun vroegste jeugd af de kunst in een harer edelste vormen gediend hebben, in staat zijn een artistieke genieting te verschaffen van gansch bij^ onderen aard? Met groote sympathie mogen wij deze „Nieuwe Bohemers" begroeten. Trouwens het is bijna overbodig ze in ',t bijzonder bij ons kunstminnend publiek in te leiden, want reeds hebben, vereénigingen te Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Alkmaar, Bussurn en meer andere plaatsen engagementen met deze Quartet-Vereeniging afgesloten- Zaterdag, 23 November, zal hier te Amsterdam het eerste concert van het Sevcik-Quartet gegeven worden. Op dien avond zal men, behalve de kennismaking met het Nieuwe Bo- hesmsche Quartet, nog een ander kunstgenot' kunnen smaken. Julius Röntgen heeft zioh namelijk bereid verklaard op dien avond, met de heeren Lhotsky en Vaska zijn te Parijs bekroond. Trio ten gehoore te brengen. Men zal ongetwijfeld niemand van 'overdrijving beschuldigen, wanneer men den datum van 23 November als een datum van groote beteekenis in het muziekleven der hoofdstad wenscht aan te marken. DAN. DE LANG1?,
"MUZIKALE KRONIEK. Het Sevciek-Quartet.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/11/14 00:00:00, p. 9. Geraadpleegd op Delpher op 28-02-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164359:mpeg21:p009
Spaarbank voor de Stad Amsterdam. Saldo op P' Oct. 1907 / 9,888,660.85 Van 1 tot uit. Oct. ontvangen . . „ 224,975.77 ƒ 9,613,636.63 Van 1 tot uit. Oct. uitbetaald . . „ 3C5,a56.16 Saldo op uit. Oot. 1907 .... ƒ 9,308 300.47 Op P*. Oct. 1907 waren in omloop 56,082 Livrettea Van 1 tot uit. Oot. afgegeven . 323 56,405 Livretten Vaa 1 tot nit. Oct. afbetaald . 455 ln omloop op uit. Oct. 1907 . 55795 U Livretten.
"Spaarbank voor de Stad Amsterdam.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/11/14 00:00:00, p. 9. Geraadpleegd op Delpher op 28-02-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164359:mpeg21:p009
IH., te B. De uitslag van de jongste trekking der Witte-Kruisloten is te vinden in het S. v. _ ü. van 2 Nov., blz. 18.
"CORRESPONDENTIE.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/11/14 00:00:00, p. 9. Geraadpleegd op Delpher op 28-02-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164359:mpeg21:p009
) WATWU. _T_PT_ WaT«««^Hl>. lN_iO_T_lW Dui'schcJitjn. Mainz- Minnheim Mannheim 1.10 M. 1.85 M. -j- _._". Val. Binger Loch C.95 „ Boy. Keulen 1.05 „ Boven-Rtm. Keulen Bij t öpnk 2.— „ 0.61 M. -f _._¦. Id. Waal. Nijmegen Bq Tiel 1.75 „ 6.60 HL + AJ*. M. „ Dodew. UO „ Beperkfc Neder-Rijn. Arnhem Pann. Kop _— „ 7.25 M. + __•. H. Ue Lelt. BenWk.b/D. I.— „ V'reeswnk Ben.li_Uenb 0.95 „ 0.60 M. + __•. Id. Ben.Hagest. o_O „ Ben. Schoonhoven KIO „ Schoonhoven De Noord. _£0 „ M._.Ü.7fi-rA_\ Kb en vlu-t,' Roll. Usel. üoudscher. _50 „ ld. Geld. JJsei. Wester*oort Westervoort 0.75 „ 7.35 M. + AJ?. VaL Boven-Maai. Maastricht Oassel -55 „ 11.45 _. + __>.£_. OverasseJ± -50 „ Grave 4,46 _. + __". W. Nog steeds blijven de vaarwaters zeer ongans—g, en is voorzichtigheid aan te beveien.
"Opgaaf van eenige der voornaamste j ondiepten in verschillende Vaarwaters sedert 12 Nov. 1907.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/11/14 00:00:00, p. 9. Geraadpleegd op Delpher op 28-02-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164359:mpeg21:p009
INGEZONDEN MEDEDEELINGEN a 00 Cent per regel. Bal - BTM ¦ f inallepriJßen,, Mousseline- "ƒ T 1 ƒ! A ™Kj , Grenadine - ff | fL_\ aan ___ Marquisette -JUJLI UL \J st]f_\l___T^ Alias tmV veraonden. zpfabriL flenneberg, Zürich (rn k. H_D; (9206) Tegen __A__l_sÉ_E-_. Mauntmeïiw SupposHorlas. Een beproefd en afdoend middei. — AtleeD: Internationale Apotheek, Singel hoek Heiliij_iwe<*. (9079).1
"Advertentie". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/11/14 00:00:00, p. 9. Geraadpleegd op Delpher op 28-02-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164359:mpeg21:p009
Het examen voor do verbintenis' als vrijwilliger voor het reeervekudetr bij de bereden korpsen, zal dit jaar worden gehouden: a. bij de cavalerie ca hot korps rijdende artillerie op 11 Dec. a.e. en b. bij de reg. veld-artiJlerie op 16 Dec. a.s. en wel te Amersfoort^ voor het Iste, te Venloo voor hot 2de, te 's-G ravenhage voor het 3de, eo. te Deventer voor liet 4de reg. huzaren; te Arnhem voor de rijdende artillerie, te Utrecht voor het Iste, te s-Gravenhage voor het 2de, te Breda voor het 3de en te Ede voor het 4de reg. veid-artiJiarie. Aanmeldingen vóór 28 Nov. bij den commandant van het korps^ waarbij de adsp:rant zich wenscht te verbinden. De over te leggen stuiken en verdere b^pcuiagen zijn medegedeeld in de „St-Ct." No. 266. Kaapkolonie. — Wegens de op economisch gebied in de Kaapkolonie heerwchende depivssie wordt door het gouvernement d.er kolonie ieder ernstig ontraden zich thans daarheen, te begeven ten einde werk te zoeken. Pr ij s kamp schilderkunst. — Het werk, geleverd door de mededingers bij den wedstrijd in de schilderkunst, dit jaar in het gebouw der Rijks-Academie voor Beeldende Kunsnen te Amsterdam gehouden, zal kosteloos adaar ter .bezichtiging worden gesteld, van Zondag 17 tot en met Zondag 24 Nov. as., op werkdagen van 10 ¦ooft. 4 uur en op Zondagen v_a 1 tot 4 uur. Suiker. — Een opgave der hoeveelheden ruwe en geraffineerde siuaker, i»i consumptie gebracht in de maand October jl ca in de eerste tien maanden van dit jaar, is medegedeeld ia de „St.-Ct." No, 266. Voorts bevat dit mmm mer ean opgave betreffende: de suiker met betaling van dan accijns uitgeslagen udt de beatwartalsmkerfabrieken en de suikerraffinaderijen, den invoer tot verbruik (rechtstreeks) van buitenlandsche suiker en het emrepotverkeer von binnen- ca buitettlandsche suiker, in de tweede helft van October jl. ca gedurende de eerste 10 maanden vaa dit jaar.
"Reservekader Bereden Korpsen.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/11/14 00:00:00, p. 9. Geraadpleegd op Delpher op 28-02-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164359:mpeg21:p009