is toegevoegd aan je favorieten.

Het Noorden in woord en beeld, 1949, no 2, 15-01-1949

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Van 31 Jan. tot 4 Febr. wordt te Olympia, Engeland, een schoen, en lederexpositie gehQuden. Een paar zwart suède schoenen met rond de enkel een elastieken band, als sluitstuk van een typische kroon.

Pelgrims, die de oude stad van Jeruzalem en Bethlehem trachtten te bereiken, terwijl zij de laatste Joodse post passeren. Op de achtergrond „Mandelbaum". een trefplaats tussen Arabische en Israëlitische troepen.

Ieder jaar wordt op Kerstmorgen te Londen in de Serpentine in het Hyde Park de leden van de Serpentine zwemclub de traditionele zwemwedstrijd gehouden om de Peter Pan beker. Een nogal frisse beweging.

„HET NOORDEN IN WOORD EN BEELD", Uitgave: De Geïllustreerde Pers N.V., Schuitendiep 35, Groningen, Telefoon 25650, Postrekening 76720. Prqs per nummer: 30 cent. Bq abonnement: 25 cent per nummer of ƒ 3.25 (plus ine. kosten) per 13 nummers.

Shanghai, een van de grootste havensteden van China, is met haar 6 mill. inwoners practisch frontstad geworden. De hongerige bevolking komt geregeld tot opstootjes. De gezichten spreken van angst en haat.

De Londense vierling is nu 3 maanden oud. -Vlr. en Mrs. Taylor, de ouders, bij de wiegjes, waarop de namen Robert, Kevin, Paul en Annette zijn aangebracht, in hun nieuwe woning te Cuckoo Hall Estate, Edmonton.

Dit is wel de grootste Engelse familie, die naar het nieuwe vaderland. Australië, vertrok. Het is de familie Davijs, bestaande uit vader en moeder, zeven dochters, vijf zoons, twee schoonzoons en één kleinkind.