is toegevoegd aan uw favorieten.

Het sportblad; Officiëel orgaan van den Nederlandschen Cricketbond, Nederlanschen Zwembond, Nederlandschen Athletiek-unie en verschillende bonden en clubs jrg 21, 1913, no 43, 20-11-1913

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

24

HET S P O

kon halen, is zeer zeker verrassend. De Eovers misten nog Simpson, terwijl West Bromwich volledig was. Wel werkten de gasten zeer hard, maar hun fpel was aanmeikelijk beneden het peil der laatste weken en de gastheeren waren dan Ook byna voortdurend in de meerderheid totdat na een half uur Shearman voor hun scoorde. In de tweede helft hadden de Rovers wat meer in te brengen msar de thuisclub bleef gevaarlijk en 'n kwartier voor bet einde slaagde Back er in uit een hoekschop een 2a punt te maken. De Albion wist door deze 2—0 overwinning haar ongeslagen thuisrecord te handhaven.

De verrassing werd op Old Trafford te Manchester geleverd, waar Middlesbrough bij de United op bezoek was. Middlesbrough heeft de eigenaardige gewoonte om op Old Trafford steeds goed te spelen en heeft die reputatie thans weer gehandhaafd. Waarschijnlijk was de thuisclub intusschen door het zware programma dat in de laatste week was afgewerkt, eenigszins vermoeid. Zaterdag was n.1. een Leaguematch gespeeld, Maandag een Lancashire Cupmatch en Woensdag een weldadigheidsmatch te Belfast. Het was voornamelijk de Unitedaanval die dezen middag faalde. Bovendien werd Duckworth in de tweede helft geblesseerd waardoor hij niet verder kon spelen. In de eerste helft scoorde Garr van een goedgeplaatsten hoekschop en dat doelpunt besliste den wedstrgd in het voordeel van Middlesbrough.

Sucderland had vcor het eerst sedert den openings Zaterdag van het seizoen Mordue weer eens in het elftal, de voorhoede was hierdoor zoo duchtig versterkt dat, ondanks de afwezigheid van Richardson, tegen E verton te Goodison Park met 5—1 werd gewonnen.' Everton had na de zware nederlaag van verleden week nog al wijzigingen in het elftal gebracht en aanvankelijk scheen het vrg goed te zullen gaan want de Toffees namen door Nuttall de leiding.

Voor de pauze hadden echter doelpunten van Best en Buchan den stand op 2—1 voor de bezoekers gebracht. In de tweede helft was Sunderland overwegend sterker en met doelpunten van Mordue (uit een strafschop) van Best en Buchan werd ten slotte met 5—1 gewonnen.

Het andere Liverpooi-team was gelukkiger want dit wist te Deepdale van Preston Nord End te winnen. Slechts een doelpunt werd gemaakt, en wel door Mckinlay, maar dat eene punt was voldoende voor de overwinning. Preston North End dat haar elftal pas versterkt had door Macauley van Hudderefield, was zeer teleurgesteld over deze nederlaag tegen een der zwakkere tegenstanders.

Ghelsea had slechts een zwak elftal in het veld voor den wedstrgd tegen Derby County maar dat elftal was toch nog sterk genoeg om met 2—1 te winnen. Ghelsea werd aangevoerd door niemand minder dan den Deenschen international N. Middelboe, die als halfback debuteerde. Het publiek was zeer talrijk en algemeen was men nieuwsgierig wat deze continentale reus zou presteeren. Het viel zeer mee en de bladen spreken bijna unaniem van een groot succes. Vooral wordt geprezen de keurige wijze waarop hij zgn voorhoede steunde en zgn

R T B L A D.

spel was nog het beste in een overigens weinig belangrijken wedstrgd. Derby liep hard van stapel en dadelijk bad de Ghelsea doelverdediger werk. Na een kwartier wist echter Freeman van korten afstand te scoren. Tien minuten daarna scoorde Wbittingham met een bijzonder hard schot no. 2 voor Chelsra.

Voor de pauze slaagde Derby County er in onhoudbaar voor Molyneux een tegenpunt te maken. In de tweede helft werden aan beide zijde prachtkansen gemist maar gedoelpunt werd er niet meer.

Tottenham trof het niet voor den wedstrgd te Newcastle, zoowel Walden als Minten waren verhinderd en kort na het begin der tweede helft geraakte ook Cantrell buiten gevecht. Onder deze omstandigheid is de 2—0 nederlaag wel te verklaren. De voorhoede van de Spurs was zeer zwak en de Newcastle verdediging had met deze linie dan ook slechts weinig moeite. De verdediging van de Spurs was echter in goeden \osm en slaagde er in tot even voor de rust doelpunten te voorkomen. Hall liep toen op z'n eentja door de Londensche verdediging heen en scoorde onhoudbaar. De tweede helft was 20 minuten oud toen Hall voor een 2e doelpunt zorgde. Dank zij het uitstekend spel van de verdediging der bezoekers moest Newcastle zich ten slotte met een 2—0 tevreden stellen.

Aston Villa trof het niet gelukkig tegen Burnley, want na het goede spel der laatste weken, had men, ondanks de afwezigheid van Hampton, wel op een klein succesje gerekend. Burnley pakte de zaken echter dadelijk zoo krachtig aan, dat de gastheeren binnen 5 minuten de leiding hadden. Voor de pauze hadden Wilson en Kelly het reeds op 3—0 voor Burnley gebracht. In de tweede helft deed de Villa wel beter werk, maar voor doel waren de bezoekers zwak en toen ten slotte Freeman nogmaals had gedoelpunt, was de Villa met 4—0 geslagen.

Manchester City is in den laatsten tijd niet op dreef en de Bolton Wanderers profiteerde daarvan om met 3—0 te winnen. Reeds vrg' spoedig was de wedstrgd in het voordeel van de Wanderers beslist, want na 2 minuten maakte Jones No. 1 en eenige minuten later maakte dezelfde speler een 2e punt. Nog voor de pauze zorgde Smith voor No. 3 en daarbij bleef het, zoodat de Wanderers met 3—0 wonnen.

Shef field Wednesday zag zich op eigen grond door Bradford geslagen met 3—1, hetgeen zeer zeker een merkwaardig resultaat is als men ziet dat Bradford in de voorafgaande 11 wedstrijden bij elkaar alechts 9 doelpunten had gehaald. En die 3 goals waren door werkelijk goed spel der voorhoede verdiend. In de eerste helft doelpuntte Mclivenne uit een hoekschop en in de tweede helft kopte Storer een tweetal doelpunten. Tusschen het 2e en 3e doelpunt had Wilson, wiens faenefietwedstrg'd het was, gelegenheid een tegenpunt te maken. Het andere Sheffieldsteam was te Oldham gelukkiger en wist daar met 2—1 te winnen. Douglas scoorde het eerste punt voor de thuisclub, waarop Kitcbner niet alleen gelijk maakte, maar ook aan Shef field de leiding gaf. In de tweede helft bleef de score onveranderd.