is toegevoegd aan uw favorieten.

Staatsblad van het Koningrijk der Nederlanden, 1822, 01-01-1822

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

In de provincie westvlaanderen , Dottignies, Herseaux, Mouscron, Dronkaert, Wervüek, Commines, Neuve Eglise, Lockert, Watou en lioutem.

5. Als routes of heerebanen, bij den ia- en uitvoer van goederen en koopmanschappen aan de landzijde , worden, ingevolge art. 58 Van de hierboven vermelde algemeene wet, ea met suppressie van alle andex-en , bepaald de volgende wegen , rivieren en vaarten, te beginnen van het vreemd grondgebied en omgekeerd, te weten:

De 'groote weg over da eangakkerschans, beestekhamrik of nieuw beerta, beerta naaien op winschoten, en verder langs sciieehda naar en op zuidbroek.

Het trekdiep of de trekvaart over de langakkerschans naar en op winschoten, en verder langs scheemda naar en op zuidbroek.

Het trekdiep of de trekvaart van de LANgAKKERschans, langs w1kschoterziJL en de rivier de pekel-a, tot naar en op de oude pekel-a; voorts, langs, dezelve en de nieuwe pekel-a, tot aan het lioofd-kanaal, leidende naar veendam , langs de ommeland er compagnie , en verder , langs dat hoofdkanaal tot veendam.

De groote weg over de bourtange, VLAGtwedde , wedde en blijham naar en op winschoten, en verder, langs scheemda naar en op zuidbroek.

De zijtak van dien grooten weg, leidende over hooien ,