is toegevoegd aan uw favorieten.

De bergvriend; alpinistisch tijdschrift-tweemaandelijks orgaan Sektion Holland van de "Oesterreichischer Alpenverein", jrg 3, 1954, no 1, 1954

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

In de Buin Lücke maakten wij het ski-depot; er was een ijzige wind. maar het was helder en wij zagen vóór ons het gebied van het Nationalpark, het Unter Engadin en de Italiaanse bergen, Ortler, Monte del Paradiso schitteren in het gouden zonlicht.

Langs de trokken wij de Buin op. door hoog opgewaaide sneeuwmassa s: de twee korte Kaminen van de Buin lagen vol sneeuw en ijs en het bleek een hele kunst hier veilig doorheen te klauteren. Om 11 uur stonden wij boven en wij konden onze ogen haast niet geloven. Dagenlang hadden wij in hoofdzaak sneeuw en nevel gezien en nu, ver beneden in het groene dal een dorpje van blokkendooshuisjes: Klosters, en rondom schitterden de Bernina Gruppe, de Oetztaler met Wildspitze, de Zillertaler en Lechtaler Alpen en de Berner Oberlander.

Lang konden wij van dit prachtig uitzicht echter niet genieten: de hevige wind en koude dwongen ons de luwte te zoeken. Klauterend zochten wij onze . weg terug, waarna een unieke afdaling volgde. De hele Vermuntgletscher was met verse Pulverschnee bedekt – de'beloning van 24 uur ingesneeuwd zitten!

Beneden keken wij terug op onze sporen en genoten nog geruime tijd van de zon vóór wij onze laatste stijging naar de hut begonnen.

A 6 waren wij *ï Oijna weer aan Set eind van onze vacantie. want dej • volgende dag. trokken wij via het Eckhorn en de Silvrettagletscher terugj naar Klosters. Na nog een paar heerlijke voorjaarsdagen in de omgeving! van Klosters, waar de gentianen volop bloeiden waren wij begin Mei.j gezond en uitgerust en zwart als negers, weer aan ons dagelijks_ werk.i 26 April 1953 T ’ '

M. DRESDEN

WENSEN UIT OOSTENRIJK EERGHEIL 1954!

Ziim bevonstchcndcn JAHRESWECHSEL sagt der ÖSTERREICHISCHE ALPENVEREIN allen P'rcunden nah und fern. die ihm in glcicher Licbc zu den Bergen verblinden .sind und scinc idealen Bestrebungen im abgelaufenen Jahr gefördert haben. .seinen herzlichen Dank!

Mit besten Wünschen und ein glückhaftes neues Jahr entbietct er Ihncn aufrichtige Bergsteigcrgrü.sse!

E. V. HÖRMANN dzt. Vorsitzender des Verwaltungsausschusscs.

M. BUSCH 1. Vorsitzender dex Ö.A.V.

Irmsbnuk, ini Dezomher 1953

BELANGRIJK _ HELPT ALLEN

STORTINGEN TOT LENIGING VAN DE NOOD. ONTSTAAN DOOR DE LAWINE-RAMP IN OOSTENRIJK. WORDEN INGEWACHT OP GIRO 534744, VAN DE SEKTION HOLLAND. DIE ZORGT VOOR DOORZENDING NAAR OOSTENRIJK.