is toegevoegd aan uw favorieten.

Jezuïeten-missies; maandschrift, 1938, no 23, 01-06-1938

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Onder rechts. Boeddha (Pala-school) uit Bengalen, Xlc eeuw (Museum Cuimet, Parijs).

Blz. 716 In de voorhal van het Indian Museum, te Londen. Op den achtergrond nog een fijn uitgesneden houten huisgevel. Vooraan een uit rooden zandsteen gekapte torso van een Bodhisattva, afkomstig uit Sanchi. (Photo P. H. Bauweraerts, S. J.)

Blz. 725 Een van die griezelige monsters, die in de gaanderijen van den grooten tempel van Madura tegen de pijlers opsteigeren. (Photo P. J. Simons, S. J.)

Blz. 726 Een ander schraagbeeld in de zuilengangen van denzelfden tempel. (Photo P. J. Simons, S. ].)

Blz. 735 Terug van de markt, gekiekt nabij Kurseong. (Photo P. E. Verstraelen, S. J.)

Blz. 736-737 Een landelijk hoekje te Lundri. (Photo P. J. Indekeu, S. ).)

Blz. 738 Katholieken voor hun huis, nabij Bosonti. (Photo P. E. Verstraelen, S. J.)

Blz. 755 Beeld van een olifantje, tentoongesteld in de voorhal van het Indian Museum te Londen. (Photo P. H. Bauweraerts, S. J.)

Blz. 756-757 Zuilenzaal in het oude Koningspaleis te Madura, een der prachtigste paleizen van geheel Voor-lndië, opgebouwd door Radja Tirumal in de XVI le eeuw. Alleen sommige beelden zijn Hindoeïstisch. Anders zou de bezoeker zich makkelijk in een Mohammedaansch vorstelijke woning wanen. (Photo P. J. Simons, S. J.)

Blz. 758 De zonnegod op zijn wagen getrokken door het zevenkoppig paard. Indian Museum, Londen. (Photo P. H. Bauweraerts, S. J.)

De teekeningen

Blz. 728 Boven het artikel van P. Truyen staat een authentiek portret van Pandit Madan Mohan Malaviya, de zesen-zeventiger die er maar vijftig uitziet... dank zij de Kayakalpa !

Blz. 777, 785 en 793 een jongen, een meisje en een man geteekend naar portretten uit Tarahumara en Paraguay.

— IHS