is toegevoegd aan uw favorieten.

Utrechtsche studenten almanak voor ..., 1862, 1862

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Het overige gedeelte fl-ordt ingenomen door een sierlijk park , dat in een tiental terrassen eindigt die een honderd voet boven het meer opstijgen en uit de verte het nanzien hebben van een groene pyramide.

Men liet ons eerst het kasteel zien, waar Napoleon ook een paar dagen zijn verblijf hield , en dat overigens rijk versierd is met schilderijen en standbeelden, waaronder de beroemde Venus, door Canova gebeeldhouwd, het meest onze aandacht trok.

Door de vensters der onderste verdieping van het kasteel hadden wij een eigenaardigeu blik over het meer, welks blaauwe golven, men van daar met de hand kon bereiken. De vertrekken zelve hadden wanden en zolderingen van het keurigste mosaïk; ook de vloer was met fijne steenen, tot verschillende figuren zamengestcld, geplaveid

Een tweede pseudoünnaous voerde ons door het park en beklom met ons de verschillende terrassen. Het langst vertoefden wij op de bovenste terras, van waar wij een lieerlijk gezigt hadden over een groot gedeelte van het meer, dat ongeveer vijftien uren lang IS en zelden meer dan een uur breedte heeft, terwijl het hier en daar eene diepte van ruim 2300 voet bereikt.

Na onze wandeling gingen wij in het hotel du Dauphin (op een klein afgesehoten gedeelte van het eiland) van onze vermoeijenissen uitrusten en wachtten met een paar fiesschen roode Asti op de komst der stoomboot, die ons naar Arona moest brengen.