is toegevoegd aan uw favorieten.

Het sportblad; Officiëel orgaan van den Nederlandschen Voetbalbond jrg 16, 1908, no 33, 13-08-1908

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

HET SPORTBLAD.

9

i voor Leicestershire daar ze in 3 uur 202 voor j het eerste wicket büeen brachten waarvan Wood J 98 en Knight 105 scoorde zonder een enkele [ kans.

De rest liet zich al evenmin onbetuigd. Crawford scoorde eveneens 98, King 62 en Shields 31. Zoo werd een totaal van 477 be; reikt.

Northampton bad niet veel moeite om den speeltijd uittespelen, waarbij 236 runs gemaakt werden voor 8 wickets. Topscorer was Kingston met 83. De wedstrijd eindigde dus in een draw.

Derbyshire—LJampshire werd door de hometeam met 126 runs gewonnen. Derbyshire begon met 211 te maken waarin de stand voor het laatste wicket tusschen Warren (68) en Bestwiek nog het meeste bijbracht.

Hampshire kon tegen het bowlen van Cadman en Warren slechts weinig presteeren en mankte 167, Stone met 77 topscorer. In de tweede innings verrichtte Derbyshire nog beter werk door 320 te maken, waarbij de score vrijwel over alle batslui was verdeeld. Het meeste droegen bij Humphries met 52 en Warren 55.

Hampshire moest 365 maken om te winnen Waarvoor ze den geheelen Woensdag den tijd hadden.

Deze taak bleek echter te zwaar, hoewel ze beter deden dan in hun eerste innings. Ze scoorden thans 238 (Johnson 62, Bowell 51, Evans 50) en verluren dus als gezegd.

Somerset—Middlessex was merkwaardig doordat Johnson in elke innings 'n century voor Somerset bijeen bracht. Door al die runs eindigde de wedstrijd natuurlijk in een draw.

Somerset begon met 341 waarvan Johnson 164. Midddlesex wist zelfs dit totaal te overschrijden en maakten 378 waarvan Warner ean Uitstekende 105, Tarrant 70 en Bosanquet 63.

Ook in haar 2e innings was het runs maken Voor Somerset geen bezwaar en dank zij een tweede century van Johnson, ditmaal 131, kon gesloten worden toen er 360 voor 7 wickets bijeen waren. Middlesex had hierop 75 voor 3 Wickets gemaakt toen wegens slecht licht moest Worden gestaakt.

Worcestorshire Warwickshire eindigde door te veel runs in een draw. Wanneer beide clubs pok innings van bij de 600 maken is het moeilijk in 3 dagen een beslissing te krijgen.

Warwickshire eerste vertooning was anders niet veel zaaks en behalve Glover, die met 72 not out bleef maakte niemand veel. Het totaal Werd 229.

Worcestershire sloeg er daarna lustig op en en voornamelijk door een pr*chtinnings van H. K. Poster die 214 maakte werd een totaal Van 556 bereikt. Poster batte 220 minuten terwijl de geheele inniogs 5 uur duurde. Echter thans kwam ook Warwickshire los. Quaife ging No. 1 in en bleef met 189 not out terwijl Glover eveneens voor een century zorgde.

Voor S wickets werden reeds 566 runs gehaakt. Toen was echter de speeltijd verstreken.

Tweede helft der week.

Kent heeft haar kansen op het kampioenschap een heel stuk achteruitgezet door haar nederlaag tegen Hampshire met e'e'a wicket. Esn bijzonder spannende wedstrijd met een merkwaardig slot.

Kent opende, maar het ging niet erg schitterend daarvoor was het Hampshire bowlen te goed. Eigenaardig is het dat alle spelers het Hampshire elftal medegewerkt hadden om Kent uit te krijgen Vijf verschillende bowlers namen wickets, 6 verschillende fielders deden vangen en Stone, de wicketkeeper stumpte een batsman. Het totaal werd door dat gemeenschappelijk optreden van Hampshire slechts 203. Hurst was topscorer met 46, terwijl Humphreys met 36 op hem volgde.

Hampshire deed echter niet veel beter daar Blythe vrijwel onbespeelbaar nam en 8 wickets veroverde. Alleen de captain, Sprot en Llewellyn weerden zich flink, reep. met 48 en 43, waardoor nog een totaal van 178 werd behaald.

Kent bleef in de 2e innings vrijwel zichzelf gelijk door 240 te maken. A P. Day was hierin de man, hij bleef met 77 not out, zijn broeder S. H. volgde op hem met 42. Hampsh re moest nu 266 maken om te winnen en het pcheen een „soft thiog" voor Kent te worden. Echter Blythe kreeg last van z'n knie en hoewel hij ook in deze innings voortdurend bowlde, had hij hiervan zooveel last dat z'n spel er onder leed.

Hampshire begon zeer voorzichtig op het uiterst zuiver bowlen. Toch gaven de heeren verschillende kansen, maar Kent, anders zoo betrouwbaar in het veld, maakte hiervan geen gebruik. Vooral Woolley deed eenige slechte dingen en had hij de hem geboden kansen geaccepteerd, met de lunch zou Kent al op fluweel gezeten hebben Toch hielden de bowlers vol en langzamerhand vielen de wickets.

Om 5 uur had Hampshire nog slechts 98 te maken met nog 5 wickets in handen, waarvoor l8/4 uur de tijd. Cricket is echter een eigenaardig spel, want ondanks het feit dat men den hit ter Badcock instuurde om wat runs te maken, was een kwartier later de positie vrijwel hopeloos voor Hampshire. Het 9e wicket was gevallen en nog waren 51 runs noodig, terwijl Stone en Newham nog een uur tijd hadden om er een draw van te maken.

De batsmen probeerden echter om de runs te maken en slaagden hierin ondanks de voortdurende verandering in het bowlen.

Blythe probeerde het met lenbreaks en hield dapper vol, ondanks z'n heftig gezwollen knie. Langzamerhand kwamen echter de runs en we<"d de spanning grooter, totdat eindelijk een boundary van Newham de zaak besliste.

Het publiek bracht, ondanks de nederlaag der home couoty, Hampshire een hartelijke oratie Tot het tota*l van 268 hadden Bewell 57, Sprot 31, Mead 45, Newman 31 not out en Stone 22 not out bijgedragen. Suisex speelde tegen Essex een draw. Sussex verscheen zonder Pry en Ranji en bracht het in de eerste innings tot 201. Killick was topscorer met 49.

Essex antwoordde hierop met 238, waarbij Percy Perrin weer eens loskwam door een goede 66 te maken. Douglas onderscheidde zich verder met.

De volgende innings van Sussex leverde heel wat meer runs op, n.1. 396, maar nam ook zooveel tijd in beslag dat een beslissing vrgwel onmogelijk was.