Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

SPORT IN BEELD.

14

Rotterdamsche voetbal, dat Feyenoord en Sparta in Afdeeling II zoo fier aan den kop gaan, terwijl Excelsior, die eergister met 3—1 van V.O.C. won, toch ook een eervolle plaats inneemt.

In Afdeeling I zal E.D.O., nu zij gister met 2—0 te Utrecht van U. V.V. won, wel op de derde plaats eindigen, een plaats die deze Haarlemmer volksclub ook toekomt.

Voor de Westelijke 2e klasse vond te Haarlem een eigenaardige beslissingswedstrijd plaats. De 2e klassers D.E.C. f (Amsterdam) en V.S.V. (Velsen) hadden de competitie met gelijk punten-aantal beëindigd en moesten uitmaken, wie nu als kampioen met Velox (Utrecht) en V.O.C.'om één plaats in de Westelijke le klasse kampen mocht. V.S.V. won met 1—0, doch D.E.C. protesteerde tegen 't niet toekennen van een strafschop, die daarop na afloop genomen werd. De Amsterdammers wisten daaruit te doelpunten en toen moesten de partijen den strijd weer vervolgen, omdat, voor 't geval een beslissingswedstrijd in een

gelijk spel eindigt, verlenging reglementair geboden is. In die verlenging bracht D.E.C. het tot een doelpunt en de protest-commissie staat dus nu voor een belangrijke decisie. Wint D.E.C. haar protest, dan geldt, dat zij na verlenging met 2—1 won, verliest zij 't protest, dan is V.S.V. door een 1—0 overwinning kampioen.

Behalve de beide genoemde wedstrijden, die voor 't kampioenschap van 't grootste belang waren, vonden in 't Oosten nog twee competitiewedstrijden plaats. De Enschedésche Boys wonnen met 4—0 van D.O.T.O. en Vitesse verraste met een 3—1 overwinning op Go Ahead.

De wedstrijden, die in Zuid en Noord gespeeld werden, waren alleen in verband met de bezetting van de laatste plaats van belang. G.V.A.V.V. won te Groningen met 5—2 van Achilles, Leeuwarden klopte Veendam met 2—0 en Frisia won zoowaar in Meppel met 2—0 van Alcides. In 't Zuiden deelden de Tilburgsche clubs Willem II en L.O.N.G.A. na een draw, 1 — 1, de eer en de punten, en Massy's club werd op

Het voetbal-programma vermeldde Zondag twee wedstrijden voor het nationaal kampioenschap. Een van die was de ontmoeting Ajax—N.O.A.D. Van dezen kamp op deze bladzijde drie spelkieken, die geen verdere verklaring behoeven! De Amsterdammers demonstreerden een vrij sterke superioriteit, en, alhoewel de mannen uit Tilburg op degelijke wijze hun zaak verdedigden, konden zij toch niet voorkomen, dat Ajax tenslotte met 4—0 in den strijd zegevierde.

Sluiten