is toegevoegd aan je favorieten.

De radioclub

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

„Een aardige naam, radiokamp 1,” merkte Kees op onder het overschakelen. „Die kunnen we wel ovememen.”

„Hallo, hallo!” sprak hij toen in de microfoon. „Hier radiokamp 2! We kunnen jullie uitstekend verstaan, hoor! Jullie ons ook? Over!”

Karei schakelde de zender weer in en zei vlug: „Nou jij, Dirk.”

Dirk nam de microfoon over en zei: „Hallo! Hier radiokamp 1 weer! Het gaat best, hè? Hoe vinden jullie die naam radiokamp? Zeker goed, want jullie hebben hem tenminste dadelijk overgenomen. Dat is natuurlijk weer een uitvinding van mij, hè. Nou, over!”

Bij groep 2 was nu Piet aan de beurt. Nadat weer op de zender overgeschakeld was, sprak hij:

„Hallo, hallo! hier radiokamp 2! Gefeliciteerd met je uitvinding, Dirk! Je moet er patent op aanvragen, man. Maar, om op een ander onderwerp te komen: waar zitten jullie ergens? Over!”

Gerard nam de microfoon van Dirk over en antwoordde: „Hallo! hier radiokamp 1 weer! Dat zal ik eens uitleggen, Pieter! We bevinden ons op 51 graden, noorderbreedte en weet-ik-hoeveel graden oosterlengte, dat wil zeggen op anderhalve kilometer van Hasselt, vlak bij een boerderij, net als gisteren. Het is een prachtig plaatsje hier en we hebben ook een goeie plek voor de antenne gevonden. Dat is zowat alles, wat er van te vertellen is. Over!”

Groep 2 was weer aan de beurt, nu vertegenwoordigd door Bertus.

„Hallo, hallo!” zei hij. „Hier radiokamp 2! Nou, Gerard, een tien voor aardrijkskunde hoor! Wat ons betreft, we zitten niet ver van Brugge, ook alweer bij een boerderij. Zo heel gek is dat ook niet, want het is gemakkelijk, hè? Nou, meer heb ik niet