is toegevoegd aan je favorieten.

Het graf van den Amonpriester

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VI.

HET INTERVIEW.

Onmiddellijk na zijn aankomst in Parijs, nadat hij afscheid heeft genomen van zijn charmante reiskameraden, gaat Aragon op zoek naar brigadier Dumoulin.

Hij heeft op zijn reis van Cherbourg naar Parijs een paar belangrijke dingen ontdekt en terwijl hij van het Gare St. Lazare in de richting van de Rue St. Martin wandelt, maakt hij de rekening op.

In de eerste plaats zijn de jongelui naar Frankrijk overgestoken zonder voorafgaande afspraak met Nina Bing. Dit feit blijkt duidelijk uit de omstandigheid, dat Hans Wijdeman het vertrek van de filmster wereldkundig heeft gemaakt. Want er is waarschijnlijk geen eenvoudiger middel te bedenken om te weten waar de persoon in kwestie verblijf houdt dan een speculatie op de nieuwsgierigheid van de couranten. In de tweede plaats koestert Hans Wijdeman teedere gevoelens voor Nina Bing, hetgeen bleek uit zijn ietwat vijandige houding toen Aragon zijn bewondering voor de filmster wat al te erg overdreef.

In de derde plaats volgt hieruit, dat Wijdeman er belang bij heeft indien Pezzana wordt gepakt.

Het zou dus mogelijk zijn, dat Nina Bing naar Parijs is gereisd om haar man te redden of te waarschuwen voor de bedreiging van Hans Wijdeman, maar dat klopt weer niet met het feit, dat Wijdeman haar in het Grand Hotel gaat bezoeken.

Stop! Stop!. ♦.. Aragon is bepaald ontevreden over zichzelf, dat hij zich zoo laat meesleepen door onzinnig gefantaseer, Want er is nog geen touw aan vast te knoopen. Daar is immers ook nog en misschien wel in de allereerste plaats,