is toegevoegd aan uw favorieten.

Nederlandsche gids op de Parijsche tentoonstelling in 1900

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

verheid ruim vertegenwoordigd. De thee van Ceylon kan men genieten in een theehuis, waar jonge vrouwen in Oostersch gewaad bedienen.

Wij hebben het Trocadéro thans afgewandeld en daarbij verzuimd een bezoek te brengen aan de in de Rue de Magdebourg gelegen tentoonstelling der Vuurtorens. Behalve de inrichting van den hedendaagschen vuurtoren kan men daar ook nog een overzicht krijgen van de inrichting van zeebakens, sinds Fresnel den vuurtoren van Cordouan in 1822 inrichtte.

Wij gaan nu de Jenabrug over, en zien voor ons de paleizenmassa van het Champ de Mars, waarboven de Eiffeltoren hoog uitsteekt. Het ander uitstekende cirkelvormige voorwerp, dat wij zien, is het „Groote Wiel van Parjjs" ; de reuzenbol, die aan onze rechterhand onmiddellijk bij de Seine het oog trekt, is de .Globe Céleste". Zooals men aan de plaatsing der beeldengroepen bij den ingang van de brug zien kan, is de Pont de Jena ter gelegenheid van de tentoonstelling aan beide zijden aanmerkelijk verbreed. Van af de brug heeft men een mooi gezicht op de Seine, rechts tot aan de heuvelen van Meudon, links op de haven voor de pleiziervaartuigen, Oud-Parijs, enz.