is toegevoegd aan uw favorieten.

Tille

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

jong meisje, altijd van prettig humeur, niet als Tille die telkens na een vlaag van opgewondenheid weer verviel in onbegrijpelijk geknies. Haar stem ratelde maar voort, over alles en nog wat.

Gearmd liepen zij door de straten, en in Tille's gemoed kwam onwillekeurig iets van de losse blijheid. Zij vond Mitje toch erg lief en was haar dankbaar om de afwisseling. De lucht was frisch, de morgen met zijn schamelen zonneschijn was als een proefbeetje van de lente. Zonder overgang begon Mitje over Walt te praten.

— 'k Heb hem gezien... 'n pronte jongen... We hebben gesproken over onze jonge jaren... denk eens na... over onzejonge jaren ! Hij wastoen uw vrijerken, he ? Ik werd het wel gewaar dat hij nog een boontje voor u heeft... Hij was danig gepakt geweest door het overwacht voorval. Uw vader had hij altijd goed mogen lijden ! Gaarne had hij u gesproken, maar de sukkelaar zegt dat het maar opspraak verwekt in de buurt... Uw toestand is te moeielijk, meent hij. Gelukkig dat Ole er is om haar te helpen, zei hij... Maar van Ole gesproken, och Tille wat heb ik nu gehoord... er wordt niet weinig gelachen ! Is het waar dat hij 's avonds