is toegevoegd aan uw favorieten.

Geïllustreerde wandelgids voor het dorp Nunspeet en omstreken

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

legd en met dennen beplant ; waar de grond meer effen was vindt men ook aanplantingen van sparren en andere soorten van houtgewas en zoo is deze woeste streek herschapen in een lieflijk oord, waar men zijn hart kan ophalen aan het genot, dat een wandeling door de met dennegeur bezwangerde lucht biedt.

De weg is vrij zonnig, maar overal is gelegenheid in de schaduw van een groepje dennen uit te rusten van de vermoeienissen van den tocht.

Waar de grintweg eindigt, (later zal deze waarschijnlijk nog wel verder worden doorgetrokken) wijst een bordje ons den weg naar de Hut in het Margaretha Bosch. De Vereeniging tot Bevordering van het Vreemdelingenverkeer heeft hier en daar op de boomen pijltjes laten aanbrengen, die het ons gemakkelijk maken het aardige zitje te vinden. Hier kunnen we genieten van de eenzaamheid. Het eenige geluid, dat de stilte nu en dan verbreekt, wordt veroorzaakt door een voorbijsnorrenden trein en geeft ons tevens de richting aan van het station en het dorp.

Uren zouden we in dit schoone bosch kunnen doorbrengen, tal van mooie, donzige mosplekjes nooden tot rusten uit, maar — we zijn op een afstand van ongeveer een uur van het dorp, dat we langs den door pijltjes op de boomen aangegeven weg kunnen bereiken.

Een ander pad voert van de Hut naar het Ronde Huis. Ook langs dit pad vinden we telkens de richting aangewezen, tot we aan de grens van Ramrings bosch komen. Hier staat nog een laatste handwijzer, maar verder is er ook geen gevaar