Ontdek meer. Steeds weer.

Formule 1

Snelheidsduivels in actie

Op zondag 12 december 2021 werd er Formule 1-geschiedenis geschreven. Max Verstappen kroonde zich na een bloedstollende finale tot eerste Nederlandse wereldkampioen Formule 1. 

Deze historische race is het moment bij uitstek om terug te blikken op de geschiedenis van de Formule 1. Na de uitvinding van de auto in 1885, vonden begin twintigste eeuw de eerste races plaats. In 1946 werd een nieuwe Formule 1 klasse opgericht met een pakket aan regels waaraan auto's en deelnemers moesten voldoen. De eerste wereldkampioenschappen volgden in 1950 en dat betekende de geboorte van de Formule 1 zoals we die nu kennen. 

Hieronder zetten we een aantal memorabele momenten en personen uit de sport in de schijnwerpers, maar ga vooral ook zelf op zoek in Delpher naar verhalen over de hoogste klasse van de autosport

Over Delpher - link naar introductievideo

Ontdek meer in Delpher

Geïnspireerd door deze vondsten? Ga zelf op ontdekkingstocht in Delpher!

Spit in miljoenen gedigitaliseerde teksten uit historische Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken.

Of het nu gaat om de eerste Nederlandse krant uit 1618, de verslaggeving over de maanlanding of de uitslagen van een lokale voetbalwedstrijd, met Delpher maak je een reis door de tijd via de grote en kleine verhalen die afgelopen eeuwen de pers gehaald hebben.

Start nu je zoektocht in Delpher