Ontdek meer. Steeds weer.

De wereldgeschiedenis uit de eerste hand

Dame met hondje

Ontdek het verleden in de krant

In de miljoenen krantenartikelen, tijdschriften en boeken in Delpher komt de geschiedenis tot leven. Lees live mee met de grote momenten uit de wereldgeschiedenis en volg het nieuws vanuit verschillende invalshoeken. Van de verslaggeving over de Tachtigjarige Oorlog tot de val van de Berlijnse muur, herontdek de tijd van weleer aan de hand van de krant van toen. 

De lijst met onderwerpen wordt continu aangevuld. Het is maar een fractie van wat je in Delpher kunt vinden, dus duik vooral zelf in de Nederlandse geschiedenis en volg alles uit de eerste hand. 

Alle onderwerpen

Over Delpher - link naar introductievideo

Over Delpher

Geïnspireerd door deze vondsten? Ga zelf op ontdekkingstocht in Delpher! Spit in miljoenen gedigitaliseerde teksten uit historische Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. Of het nu gaat om de eerste Nederlandse krant uit 1618, de verslaggeving over de maanlanding of de uitslagen van een lokale voetbalwedstrijd, met Delpher maak je een reis door de tijd via de grote en kleine verhalen die afgelopen eeuwen de pers gehaald hebben.

Start nu je zoektocht in Delpher